Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie
Lasagne met spinazie
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 55 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 694 Kcal
  • Carbohydrate Content: 54,1 g
  • Cholesterol Content: 31,0 mg
  • Fat Content: 31,8 g
  • Fiber Content: 8,1 g
  • Protein Content: 39,9 g
  • Saturated Fat Content: 16,0 g
  • Serving Size: 1
  • Sodium Content: 750,2 mg
  • Sugar Content: 15,1 g
  • Unsaturated Fat Content: 5,7 g

Lasagne met spinazie

By Vero november 3, 2016

Vroeger zei ik steevast dat lasagne het lekkerste gerecht is dat er bestaat. Nog steeds ben ik dol op lasagne, zowel de traditionele als deze lasagne met spinazie. Spinazie is een heerlijke groente waarmee veel gevarieerd kan worden. Een leuke bijkomstigheid is dat spinazie bomvol zit met vitaminen, mineralen en antioxidanten! De spinazie in dit recept is spinazie in deelblokjes uit de diepvries.

Ingrediënten

  • rundergehakt - 100 gram
  • Tomatenblokjes - 400 gram
  • tomatenpuree - 68 gram
  • spinazie - 300 gram
  • Free From lasagnebladen glutenvrij - 100 gram
  • rode wijn - 50 ml
  • mozzarella - 125 gram
  • jong belegen geraspte kaas - 50 gram
  • olijfolie - 5 ml
  • Italiaanse kruiden - 1 theelepel
  • basilicum - 1 theelepel
  • oregano - 1 theelepel
  • zout en peper - naar smaak
  • ovenschaal

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Rul het gehakt in de pan en bak het gehakt tot deze net lichtbruin is.
  2. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en roer goed door. Bak de tomatenpuree vijf minuten, ondertussen een aantal keer goed roeren.
  3. Voeg de spinazie toe aan het gehaktmengsel en blijf af en toe roeren.
  4. Wanneer de spinazie ontdooit is, voeg dan de tomatenblokjes, de rode wijn en de kruiden toe aan het spinaziegehaktmengsel.
  5. Laat de saus een kwartiertje pruttelen op laag vuur en roer af en toe door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Snijd de mozzarella in plakken.
  8. Schenk in de ovenschaal een laagje saus en dek deze af met de glutenvrije lasagnebladen. Herhaal deze stap tot de lasagnebladen op zijn. Schenk dan nog een laagje saus over de lasagnebladen.
  9. Verdeel de plakjes mozzarella over de spinazielasagne. Verdeel tevens de geraspte kaas over de lasagne met spinazie.
  10. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 30 minuten gaar.
  11. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen en serveer de lasagne met spinazie daarna direct.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), maiszetmeel

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Getoast brood met roerei
Spaghetti Bolognese →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon