Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Geroosterde bospeen met parmezaan

Geroosterde bospeen met parmezaan
Geroosterde bospeen met parmezaan
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 30 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 251 Kcal
  • Carbohydrate Content: 17,9 g
  • Cholesterol Content: 0 mg
  • Fat Content: 16,2 g
  • Fiber Content: 4,4 g
  • Protein Content: 6,1 g
  • Saturated Fat Content: 1,7 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 213,8 mg

Geroosterde bospeen met parmezaan

By Vero mei 26, 2019

Gekookte worteltjes zijn heerlijk, maar af en toe eens wat anders is ook erg lekker! Dat bracht me op het idee om bospeen te roosteren in de oven. Bospeen heeft van zichzelf een friszoete smaak, die goed combineert met de smaak van parmezaan. Dit smakelijke bijgerecht kan je goed combineren met allerlei soorten vlees of vis. Tevens is dit een lekker en eenvoudig bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.

Wist je al dat je echte parmezaan kan herkennen aan het zegel met de tekst Parmigiano Reggiano dat over de zijkant van de kaas gedrukt staat? Parmezaan wordt alleen in bepaalde gebieden van Italië worden gemaakt en wordt minimaal één jaar gerijpt in speciale drooghuizen. 

Bospeen bevat veel positieve eigenschappen, zo bevat bospeen veel bètacaroteen dat goed is voor het gezichtsvermogen en de weerstand. Tevens bevat wortel vitamine K, dat goed is voor de bloedstolling en sterkere botten. Bospeen is een groente die tevens meehelpt je energieniveau op peil te houden. 

 

Ingrediënten

  • bospeen - 1 bos
  • olijfolie - 20 mililiter
  • AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 5 mililiter
  • peper en zout - naar smaak
  • Parmezaanse kaas - 30 gram

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd het loof van de bospeen tot vlak boven de wortel af. Was en schrap de bospeen.
  3. Rasp de parmezaanse kaas.
  4. Meng in een grote kom beide soorten olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Dep de bospeen droog en voeg deze toe aan de kom. Meng goed met de olijfolie.
  6. Neem de bospeen uit de kom en leg ze verspreid in een ovenschaal of op bakpapier.
  7. Rooster de bospeen 20 minuten in het midden van de oven. Keer ze halverwege om.
  8. Strooi de parmezaan over de bospeen. Rooster de bospeen met parmezaan nog 10 minuten.
  9. Haal de bospeen uit de oven en serveer direct.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Vegetarische Italiaanse tomatensoep
View Recipe

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

Post navigation

← Bananenbrood met chocoladestukjes
Sorbetijs van banaan en aardbei →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon