Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Getoast brood met roerei

Getoast brood met roerei
Getoast brood met roerei
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 594 Kcal
  • Carbohydrate Content: 48,4 g
  • Fat Content: 29,6 g
  • Fiber Content: 4,1 g
  • Protein Content: 31,1 g
  • Saturated Fat Content: 7,8 g
  • Sodium Content: 331,5 mg
  • Sugar Content: 2,1 g
  • Unsaturated Fat Content: 10,7 g

Getoast brood met roerei

By Vero november 3, 2016

Even weer wat anders dan een gekookt of gebakken eitje op brood in het weekend? Dan zijn deze getoaste broodjes met roerei een lekkere afwisseling!

Ingrediënten

  • cherrytomaatjes - 8 stuks
  • roomboter - 10 gram
  • jong belegen geraspte kaas - 40 gram
  • eieren - 3 stuks
  • lactosevrije halfvolle melk - 4 eetlepels
  • verse bieslook - 6 gram
  • speltzuurdesembrood - 4 plakken
  • zout en peper - naar smaak
  • tostiapparaat/broodrooster

Bereiding

  1. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  2. Klop de eieren los en voeg de melk en de geraspte kaas toe aan de eieren. Roer goed door.
  3. Spoel de verse bieslook af en knip of snijd deze fijn.
  4. Laat de helft van de boter smelten in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes vier minuten.
  5. Haal de cherrytomaatjes uit de pan.
  6. Rooster het speltzuurdesembrood in het broodrooster of tosti-apparaat.
  7. Verhit de overige boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig door en bak het roerei in ongeveer vier minuten tot een smeuïge massa.
  8. Roer de verse bieslook rustig door het roerei. Breng het roerei eventueel op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de getoaste broodjes met het roerei en verdeel de cherrytomaatjes over de borden.
Allergenen

Allergenen

ei, gluten (spelt), lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Zoete tosti
Lasagne met spinazie →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon