Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Biefstukspies met groene kruiden

Biefstukspies met groene kruiden
Biefstukspies met groene kruiden
  • Bereidingstijd: 35 minutes
  • Kooktijd: 5 minutes
  • Porties: 4
Print

Biefstukspies met groene kruiden

By Vero mei 31, 2019

Barbecueën en FODMaP lastig te combineren? Nee hoor, helemaal niet! Maak je eigen heerlijke biefstukspiezen en geniet van de BBQ! Deze spiezen zijn erg lekker in combinatie met de frisse yoghurtdip met citroen en munt.

Ingrediënten

  • biefstukpuntjes - 300 gram
  • Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden - 2 theelepels
  • olijfolie - 1 eetlepel
  • satéprikkers - 4 stuks
  • aluminiumfolie - 1 stuk

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de olijfolie en de Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden.
  2. Voeg de biefstukpuntjes toe en roer de puntjes goed door de marinade.
  3. Dek de kom af met de aluminiumfolie en zet de kom minimaal een half uur in de koelkast.
  4. Leg de satéprikkers in een bak met een laagje water.
  5. Steek de barbecue aan.
  6. Haal de kom met biefstukpuntjes uit de koelkast en haal de satéprikkers uit de bak met water.
  7. Verdeel de biefstukpuntjes in vier gelijke porties en rijg de puntjes aan de satéprikkers.
  8. Wanneer de barbecue warm genoeg is, leg dan de biefstukspiezen op de barbecue. Keer regelmatig.
  9. De tijd van het bakken van de biefstukspiezen is afhankelijk van de warmte van de barbecue en van de mate waarin het vlees gebakken moet worden. Houd ongeveer 5 minuten aan voor een medium gebakken biefstukspies.
  10. Haal de biefstukspiezen van de barbecue en laat de biefstukspiezen in een stuk aluminiumfolie nog even rusten voor extra sappig vlees.
  11. Serveer de biefstukspiezen.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Vegetarische Italiaanse tomatensoep
View Recipe

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

Post navigation

← Sorbetijs van banaan en aardbei
Kipspiesjes voor op de barbecue →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon