Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Grieks gevulde puntpaprika

Grieks gevulde puntpaprika
Grieks gevulde puntpaprika
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 30 minutes
  • Porties: 2
Print

Grieks gevulde puntpaprika

By Vero februari 3, 2018

Puntpaprika's met een Griekse vulling! Erg fijn is dat je dit recept het hele jaar door kan maken, in elk seizoen smaakt dit heerlijk! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • puntpaprika - 2 stuks
  • gehakt - 100 gram
  • basmatirijst - 120 gram
  • courgette - 100 gram
  • rode paprika - 1 stuk
  • tomatenblokjes - 1 blik
  • mozzarella - 1 bol
  • geraspte jong belegen kaas - 75 gram
  • olijfolie - 2 el
  • zout en peper - naar smaak
  • bouillonblokje - 1 stuk
  • kaneel - 1 snufje
  • oregano - 1 tl
  • laurierblad - 2 stuks

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Breng de basmatirijst aan de kook en kook deze beetgaar.
  3. Snijd de mozzarellabol in plakjes.
  4. Was de courgette en rode paprika en snijd deze in stukjes.
  5. Was de puntpaprika, snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de kroon en de zaadlijsten.
  6. Olie een ovenschotel in met een eetlepel olijfolie en leg de helften puntpaprika er als schuitjes in.
  7. Verwarm een koekenpan met de overgebleven olijfolie en bak het gehakt rul en gaar.
  8. Voeg daarna de gesneden courgette en rode paprika toe aan het gehakt. Roer goed door en laat een aantal minuten bakken.
  9. Voeg de tomatenblokjes en het sap toe. Voeg tevens het bouillonblokje en de kruiden toe.
  10. Laat het gehaktmengsel 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Roer af en toe door.
  11. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes.
  12. Giet de basmatirijst af en meng deze met het gehaktmengsel. Roer goed door.
  13. Vul de helften van de puntpaprika's met het rijstmengsel.
  14. Beleg de puntpaprika's met de plakken mozzarella.
  15. Verdeel de geraspte kaas over de puntpaprika's.
  16. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  17. Serveer de Grieks gevulde puntpaprika's warm.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Spinaziepasta met spekjes en kruiden
Luxe speltbroodjes met casselerrib →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon