Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Broodje carpaccio

Broodje carpaccio
Broodje carpaccio
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 5 minutes
  • Porties: 2
Print

Broodje carpaccio

By Vero juni 4, 2017

Het is weer eens tijd voor een nieuw en apart maar lekker broodje. Aangezien carpaccio mijn favoriete voorgerecht is, leek het mij een goed idee om carpaccio eens te proberen op brood. Het resultaat mag er zijn; het broodje carpaccio is erg smakelijk! En het leuke is: met het broodje carpaccio hoef je niet te wachten tot het tijd is voor het avondeten; deze kan de hele dag! Carpaccio is een van oorsprong Italiaans gerecht, ontstaan in 1952. Volgens veel mensen betekent carpaccio 'dun gesneden rundvlees', maar dit klopt niet. Carpaccio was een schilder die rode vlakken met witte elementen gebruikte in zijn werk. Oorspronkelijk is carpaccio wel heel dun gesneden ossenhaas of (kogel-)biefstuk, maar dan opgemaakt met een witte saus. 

Ingrediënten

  • speltzuurdesembrood - 4 sneetjes
  • rosbief - 2 plakken
  • Royal Zongedroogde tomaten met kruiden - 4 stuks
  • AH Excellent Basilicum in olie - 2 theelepels
  • Parmezaanse kaassnippers - 15 gram
  • rucola - 30 gram
  • pijnboompitten - 7 gram

Bereiding

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd deze daarna in stukjes.
  2. Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin.
  3. Leg twee speltzuurdesemboterhammen op twee borden.
  4. Beleg de twee plakken speltzuurdesembrood met de basilicum in olie.
  5. Beleg de boterhammen van speltzuurdesem met de plakken rosbief.
  6. Verdeel de stukjes zongedroogde tomaten, de Parmezaanse kaassnippers en de pijnboompitten over de twee belegde boterhammen.
  7. Verdeel de rucola over de twee boterhammen.
  8. Leg de twee andere plakken speltzuurdesembrood op de belegde boterhammen. Serveer direct.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kwark met aardbeien en pure chocola
View Recipe

Kwark met aardbeien en chocolade

Spicy kwark met banaan en chocolade
View Recipe

Spicy kwark met banaan en chocolade

Frisse kwark met mandarijn en kiwi
View Recipe

Frisse kwark met mandarijn en kiwi

Post navigation

← Vrolijke fruitspiesen
Tomatensoep met paprika en rozemarijn →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon