Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Tomatensoep met paprika en rozemarijn

Tomatensoep met paprika en rozemarijn
Tomatensoep met paprika en rozemarijn
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 25 minutes
  • Porties: 2
Print

Tomatensoep met paprika en rozemarijn

By Vero juni 5, 2017

Het is weer eens tijd voor variatie in de keuken, vooral op het gebied van soep. Deze vegetarische tomatensoep is makkelijk en snel te maken en is verrassend lekker! Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt, voor meerdere doeleinden. In de katholieke kerk werd rozemarijn wel gebruikt als vervanger voor wierook. Tevens werd er gedacht dat rozemarijn goed was voor het huwelijksgeluk en om beter te kunnen slapen. Uit onderzoek is gebleken dat rozemarijn bacteriedodend is, goed is voor de huid en voor het denkvermogen. Verder blijkt rozemarijn te helpen tegen maagkrampen en spijsverteringsproblemen. Naast deze eigenschappen is dit heerlijk ruikende kruid zeker een toevoeging voor elke keuken; bij allerlei gerechten is rozemarijn een heerlijke verrijking!

Ingrediënten

  • olijfolie - 1 eetlepel
  • rode paprika - 1 stuk
  • tomatenblokjes - 400 gram
  • Maggie bouillonblokje - 1 stuk
  • water - 750 ml
  • verse rozemarijn - 1 tak
  • Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
  • zout en peper - naar smaak
  • blender/staafmixer

Bereiding

  1. Spoel de rode paprika onder de kraan af en snijd in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de rode paprika.
  3. Voeg na vijf minuten de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook.
  4. Spoel het takje rozemarijn af en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken op laag vuur.
  5. Haal het takje rozemarijn uit de soep, neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg een scheutje slagroom toe aan de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm.
Allergenen

Allergenen

Lactose

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Kwark met aardbeien en pure chocola
View Recipe

Kwark met aardbeien en chocolade

Vegetarische Italiaanse tomatensoep
View Recipe

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

Post navigation

← Broodje carpaccio
Roomboterkoek →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon