Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Roomboterkoek

(1 review)
Roomboterkoek
Roomboterkoek
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 25 minutes
  • Porties: 6
Print

Roomboterkoek

By Vero juni 8, 2017

Koekjes en andere zoetigheden zijn niet echt mijn ding. Behalve mijn guilty pleasure die ik al sinds jongs af aan heb: roomboterkoek! Door het FODMaP-dieet heb ik deze koek al jaren niet meer gehad. Dus was het de hoogste tijd om eens zelf te proberen roomboterkoek te maken. Wat blijkt: dat is toch makkelijk! Alleen is het wel lastig om de roomboterkoek rustig te laten afkoelen: de koek ruikt zo lekker...

In het recept is gebruik gemaakt van Abdij speltbloem, welke verkrijgbaar is bij Albert Heijn.

Ingrediënten

  • gezouten roomboter - 250 gram + extra
  • suiker - 250 gram
  • speltbloem - 250 gram
  • eieren - 2 stuks
  • zout - 1 snufje
  • springvorm
  • bakpapier

Bereiding

  1. Laat de gezouten roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  4. Vet de randen van de springvorm in met de extra roomboter.
  5. Neem een mengkom en meng hierin de 250 gram gezouten roomboter en de suiker.
  6. Voeg één ei en het zout toe in de mengkom en roer goed door.
  7. Voeg de speltbloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  8. Duw het deeg in de springvorm.
  9. Kluts het overgebleven ei.
  10. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het geklutste ei.
  11. Maak eventueel met een vork een motief in de bovenkant van de roomboterkoek.
  12. Plaats de roomboterkoek in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  13. Laat de koek afkoelen en serveer wanneer de roomboterkoek is afgekoeld.
Allergenen

Allergenen

ei, gluten (spelt), lactose (roomboter)

5 stars - based on 1 review(s)
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Raw chocolate cookie dough
View Recipe

Raw Chocolate Cookie Dough

Kwark met aardbeien en pure chocola
View Recipe

Kwark met aardbeien en chocolade

Spicy kwark met banaan en chocolade
View Recipe

Spicy kwark met banaan en chocolade

Post navigation

← Tomatensoep met paprika en rozemarijn
Breekbroodjes met brie en basilicum →

Comments (2)

  • Bianca februari 9, 2020 at 1:42 pm Reply

    Uitgeprobeerd en heerlijk!!!!

    • Vero februari 9, 2020 at 2:26 pm Reply

      Hoi Bianca,
      Wat leuk om te horen! ? Eet smakelijk!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon