Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

Vegetarische Italiaanse tomatensoep
Vegetarische Italiaanse tomatensoep
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Serving: 4
Print Nutrition facts (per portion)

Nutrition facts (per portion)

  • Calories: 79 Kcal
  • Carbohydrate Content: 5,7 g
  • Fat Content: 5,1 g
  • Protein Content: 1,7 g
  • Saturated Fat Content: 2,9 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 1227,7 mg
  • Unsaturated Fat Content: 0,7 g

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

By Vero april 20, 2019

Zin in een eenvoudige, maar lekkere Italiaanse tomatensoep die ook nog eens vegetarisch is? Maak dan deze heerlijke soep! Deze Italiaanse tomatensoep is snel en gemakkelijk te maken. Lekker als lunch, maar ook als voorgerecht! Deze smakelijke soep bevat tevens weinig calorieën.

Ingredients

  • trostomaten - 6 stuks
  • verse basilicum - 5 gram
  • Maggie bouillonblokje - 2 stuks
  • water - 1 liter
  • laurierblad - 1 stuk
  • oregano - 2 theelepels
  • nootmuskaat - 1 snufje
  • zout en peper - naar smaak
  • Arla lactosevrije creme fraiche - 4 eetlepels

Instructions

  1. Neem een middelgrote pan en vul deze met water.
  2. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook.
  3. Spoel de trostomaten in en snijd aan de onderkant van de trostomaten een kruisje in het vel.
  4. Voeg de trostomaten één minuut toe aan het kokende water.
  5. Haal de trostomaten uit de pan, spoel ze af onder koud water en pel het velletje van de trostomaten.
  6. Voeg de ontvelde trostomaten weer toe aan de pan met water.
  7. Voeg tevens het laurierblad, de nootmuskaat en de oregano toe aan de pan.
  8. Spoel de verse basilicum af. Verwijder de blaadjes van de takjes, houd de blaadjes apart.
  9. Voeg de takjes basilicum toe aan de pan. Laat de tomatensoep ongeveer 10 minuten op zacht vuur koken.
  10. Verwijder de takjes basilicum uit de soep. Neem de tomatensoep van het vuur en pureer de soep.
  11. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de soep over vier kommen. Verdeel de basilicumblaadjes over de kommen met soep.
  13. Verdeel over elke kom vegetarische Italiaanse tomatensoep een eetlepel lactosevrije crème fraîche en serveer direct.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Spicy kwark met banaan en chocolade
Kwark met aardbeien en chocolade →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon