Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Tomatengroentensoep

Tomatengroentensoep
Tomatengroentensoep
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 60 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 235 ckal
  • Carbohydrate Content: 21,8 g
  • Cholesterol Content: 31,0 mg
  • Fat Content: 9,2 g
  • Fiber Content: 3,3 g
  • Protein Content: 15,9 g
  • Saturated Fat Content: 3,5 g
  • Serving Size: 1
  • Sodium Content: 2979,4 mg
  • Sugar Content: 16,5 g
  • Trans Fat Content: 0 g
  • Unsaturated Fat Content: 3,8 g

Tomatengroentensoep

By Vero januari 26, 2016

Een goed gevulde tomatengroentesoep, die je tevens snel kan maken! Heb je haast of wil je graag knapperige groenten in de soep? Dan is de soep na een kwartier koken al prima te eten. Wil je liever zachte groenten? Volg dan het gehele recept. Mijn vriezer is (bijna) altijd gevuld met vooraf gewogen gehakt. Het gehakt ontdooit tijdens het koken in de pan, waarna ik deze makkelijk kan rullen. Het gebruik van vers gehakt is tevens goed mogelijk, het gehakt valt dan tijdens het roeren al in kleine stukjes uiteen.

Ingrediënten

  • rundergehakt - 100 gram
  • broccoli - 50 gram
  • courgette - 1/4 stuk
  • prei - 1 hand vol
  • wortel - 1 stuk
  • bleekselderij - 1 stengel
  • tomatenblokjes - 1 blik
  • tomatenpuree - 1 blikje
  • maggi bouillonblokje - 2 stuks
  • zout en peper - naar smaak
  • Inproba ketjap manis glutenvrij - naar smaak
  • water - 200 ml

Bereiding

  1. Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Was de broccoli, de courgette, de bleekselderij en het groene gedeelte van de prei. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de prei en de bleekselderij in reepjes. Snijd de courgette in stukjes.
  3. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, het water, de groenten, de bouillonblokjes en het gehakt in een pan en breng aan de kook.
  4. Laat de soep ongeveer een uur koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met een scheutje ketjap manis.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Carpaccio
Witlofsalade →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon