Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Stoofschotel met pompoen

Stoofschotel met pompoen
Stoofschotel met pompoen
  • Bereidingstijd: 20 minutes
  • Kooktijd: 5h 00 min
  • Porties: 4
Print

Stoofschotel met pompoen

By Vero februari 4, 2017

Tijdens deze koude dagen is een heerlijk warme en goed vullende maaltijd een genot! Maak daarom eens deze stoofschotel met pompoen. Pompoen bevat veel vitamine A, daarnaast ook vitamine C en E. De combinatie van deze vitamines betekend dat er een ruime hoeveelheid antioxidanten in pompoen zit. Tevens bevat pompoen nog vitamine B, verscheidene mineralen en staat pompoen bekend als natuurlijke ontstekingsremmer. Fijn dat zo'n lekker gerecht ook nog eens zo gezond is! Let op: maak dit gerecht als je genoeg tijd hebt, het stoven duurt zo 4 à 5 uur!

Ingrediënten

  • Biologische pompoen - 1 stuk
  • runderstooflappen - 300 gram
  • tomatenblokjes - 2 blikken
  • Italiaanse kruiden - naar smaak
  • zout en peper - naar smaak
  • water - zo nodig
  • kruimige aardappelen - 800 gram
  • AH Culinair vloeibaar bakboter - 10 gram

Bereiding

  1. Verhit de bakboter in een pan, op laag vuur.
  2. Voeg de runderstooflappen toe. Braad beide zijden op laag vuur goudbruin.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het sap uit de blikken.
  4. Laat het vlees vier uur op laag vuur stoven. Roer af en toe door. Wanneer blijkt dat de tomatenstoof te droog wordt, voeg dan een beetje water toe.
  5. Was de pompoen en snijd deze in grote repen.
  6. Voeg de pompoen toe aan de pan met stoofvlees, wanneer het vlees vier uur gestoofd is.
  7. Laat de pompoen ongeveer een half uur meestoven.
  8. Haal de pompoen en het stoofvlees uit de pan en snijd beide in stukjes. Voeg de gesneden stukjes weer toe aan de stoofschotel.
  9. Breng het de stoofschotel op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  10. Schil de aardappelen en kook deze gaar en kruimig.
  11. Serveer de aardappelen en de stoofschotel met pompoen apart.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Broodje gezond
Vrolijke fruitspiesen →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon