Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Rucolastamppot met tomaat en Parmezaanse kaas

Rucolastamppot met tomaat en Parmezaanse kaas
Rucolastamppot met tomaat en Parmezaanse kaas
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Serving: 2
Print

Rucolastamppot met tomaat en Parmezaanse kaas

By Vero november 5, 2018

Het is weer tijd voor gezellig bij de verwarming of open haard een goed boek lezen of een spelletje spelen: de winter komt eraan! Daarbij horen ook de heerlijke stamppotten! Deze keer een andere dan de standaard stamppot: heerlijke rucolastamppot met tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Net even weer anders dus! Ook leuk: deze stamppot is ook lekker in de lente of zomer!  Nog een lekkere variatietip: voeg in plaats van de roomboter eens basilicum in olijfolie toe!  Dit gerecht is niet helemaal vegetarisch, doordat het stremsel in de Parmezaanse kaas mogelijk niet vegetarisch is. Wil je het gerecht volledig vegetarisch maken? Gebruik dan Parmezaanse kaas van Montello.

Ingredients

  • kruimige aardappelen - 600 gram
  • rucola - 85 gram
  • cherrytomaten - 15 stuks
  • pijnboompitten - 14 gram
  • Parmezaanse kaas - 100 gram
  • lactosevrije melk - 50 ml
  • roomboter - 25 gram
  • zout en peper - naar smaak

Instructions

  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met een snufje zout in een pan met ruim water aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Bak de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
  4. Was de cherrytomaten.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.
  6. Pureer de aardappelen wanneer ze gaar zijn. Voeg de lactosevrije melk, de roomboter en de Parmezaanse kaas toe aan de puree. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de cherrytomaten toe aan de aardappelpuree.
  8. Voeg op het laatste moment de rucola toe en roer goed door. Serveer direct.
Allergens

Allergens

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Pannenkoekjes van banaan
Zelfgemaakte tortilla’s met kip →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon