Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Breekbroodjes met brie en basilicum

Breekbroodjes met brie en basilicum
Breekbroodjes met brie en basilicum
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Serving: 2
Print

Breekbroodjes met brie en basilicum

By Vero januari 10, 2018

Heb je zin in een broodje, maar weet je niet precies in welk beleg je zin hebt? Wil je een smakelijk broodje bij een kopje soep? Geef je een borrel en wil je je gasten verrassen met wat leuks, lekkers en makkelijks? Maak dan eens een breekbroodje! Erg makkelijk te maken en je kan variëren met vele soorten beleg! Nuttig je de breekbroodjes bij een kopje soep? Ga dan uit van één broodje per persoon. Maak je de breekbroodjes voor een borrel? Houdt dan ongeveer een half broodje per persoon aan. 

Ingredients

  • AH Liefde en Passie speltbroodje - 2 stuks
  • President brie - 1/4 stuk
  • AH Excellent Basilicum in olie - 2 theelepels
  • roomboter met zeezout - 15 gram

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de ongebakken speltbroodjes drie keer in de lengte in, tot ongeveer een halve tot één centimeter van de onderkant.
  3. Snijd dan de speltbroodjes vier keer in de breedte in, tot ongeveer een halve tot één centimeter van de onderkant.
  4. Besmeer de  breedtesnedes met de roomboter met zeezout.
  5. Besmeer de lengtesnedes met de basilicum in olijfolie. Beleg deze drie snedes daarna met brie.
  6. Leg de speltbroodjes op een bakplaat in de oven en bak 10 minuten. Serveer direct.
Allergens

Allergens

gluten (spelt), lactose (kaas), lactose (roomboter)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Roomboterkoek
Kruidige sinaasappelthee →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon