Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Pasta met paprika, mozzarella en basilicumolie

Pasta met paprika, mozzarella en basilicumolie
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 50 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 569 Kcal
  • Carbohydrate Content: 75,3 g
  • Cholesterol Content: 0 g
  • Fat Content: 25,1 g
  • Fiber Content: 7,0 g
  • Protein Content: 20,4 g
  • Saturated Fat Content: 9,4 g
  • Sodium Content: 12,6 mg
  • Sugar Content: 16,0 g
  • Trans Fat Content: 0 g
  • Unsaturated Fat Content: 8,5 g

Pasta met paprika, mozzarella en basilicumolie

By Vero januari 5, 2016

Een dag zonder vlees? Maak dan eens deze pasta! Het gerecht ziet er simpel, maar prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk! Daarnaast zit puntpaprika vol met vitamine A en C. Het gerecht is afgeleid van een recept van de bekende televisiekok Ramon Beuk.

Ingrediënten

  • Glutenvrije pasta - 150 gram
  • rode puntpaprika - 4 stuks
  • pijnboompitten - 4 el
  • verse basilicum - 1 plant
  • olijfolie extra vierge - 2 el
  • AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 1 el
  • mozzarella - 1 bollen
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Leg de puntpaprika's in een ingevette ovenschaal en plaats ze 45 minuten in de oven.
  3. Wanneer de puntpaprika's 40 minuten in de oven hebben gelegen, bak dan de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Roer tussendoor goed om. Laat de pijnboompitten daarna afkoelen.
  4. Neem de puntpaprika's uit de oven en laat deze afkoelen. Verwijder het vel, halveer de puntpaprika's en verwijder de zaden. Snijd dan het vruchtvlees in grove stukken.
  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Pluk een flinke hoeveelheid basilicumblaadjes van de plant en hak deze in grove stukken.
  7. Meng de basilicum met de olijfolie en de Knoflook Chilipeper olijfolie. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Snijd de mozzarella in plakken.
  9. Giet de pasta af en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden. Leg hierop de puntpaprika's en de mozzarella. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel dan met de basilicumolie. Een paar blaadjes verse basilicum maken het gerecht compleet.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

View Recipe

Shakshuka met spinazie

Post navigation

← Geroosterde pompoen
Snelle zoetzure roerbak →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon