Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Shakshuka met spinazie

Shakshuka met spinazie
Shakshuka met spinazie
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 25 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 296 Kcal
  • Carbohydrate Content: 15,1 g
  • Cholesterol Content: 288 mg
  • Fat Content: 14,5 g
  • Fiber Content: 7,9 g
  • Protein Content: 22,8 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 85,1 mg
  • Sugar Content: 0 g

Shakshuka met spinazie

By Vero maart 12, 2019

Shakwat?? Shakshuka is een groentegerecht gemaakt met een kruidige tomatensaus en met gepocheerde eieren. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het Midden Oosten en werd vroeger met gehakt of lever gemaakt. De vegetarische shakshuka die je tegenwoordig vaak in recepten voorbij ziet komen komt uit Tunesië. In het gerecht wordt meestal gebruik gemaakt van tomaten, chilipepers en uien als groenten en komijn, paprikapoeder en cayennepeper als kruiden. Dit recept bevat geen ui en heeft een extra groente, namelijk spinazie. De spinazie geeft de shakshuka extra smaak en kleur! 

Shakshuka kan als ontbijt, lunch of diner gegeten worden. Lekker met brood (om te dippen!), gekookte rijst of een salade. Of gewoon zo! 

 

Ingrediënten

  • verse spinazie - 400 gram
  • tomatenblokjes - 400 gram
  • tomatenpuree - 70 gram
  • rode paprika - 1 stuk
  • eieren - 3 stuks
  • cayennepeper - 1 mespuntje
  • komijnpoeder (djinten) - 1 theelepel
  • paprikapoeder - 1,5 theelepel
  • chilipoeder - 1 mespuntje
  • verse peterselie - 5 gram
  • olijfolie - 1 eetlepel
  • zout - naar smaak

Bereiding

  1. Was de paprika en snijd deze in blokjes.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
  4. Voeg de blokjes paprika toe aan de koekenpan. Roer regelmatig om en bak ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika. Bak de tomatenpuree al roerend 5 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe aan de paprika en de tomatenpuree.
  7. Zet het vuur zacht. Voeg een handvol spinazie toe aan de pan en roer door. Wanneer de spinazie wat geslonken is, voeg dan weer een handvol spinazie toe. Ga zo door tot alle spinazie aan de tomatensaus is toegevoegd.
  8. Voeg de kruiden toe aan de shakshuka. Proef en breng eventueel op smaak met zout of met een beetje extra van de overige genoemde kruiden.
  9. Maak drie kuiltjes in je shakshuka. Breek voorzichtig een ei en laat het eiwit en gehele eigeel in één van de kuiltjes stromen. Doe hetzelfde met de overige twee eieren en de twee overige kuiltjes.
  10. Doe het deksel op de pan en pocheer de eieren in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  11. Was de verse peterselie en bestrooi vlak voor het serveren de shakshuka met de verse peterselie.
  12. Serveer de shakshuka direct vanuit de pan.
Allergenen

Allergenen

ei

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Post navigation

← Minicheesecakes met oreo’s en frambozen
Spicy kwark met banaan en walnoten →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon