Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Porties: 4
Print

Geroosterde pompoen

By Vero januari 5, 2016

Geroosterde pompoen met een gekruid korstje.

Ingrediënten

  • Biologische pompoen - 1 stuk
  • olijfolie - 5 el
  • Italiaanse kruiden - 1,5 el
  • Parmezaanse kaas - 100 gram
  • citroen - 1 stuk
  • geroosterd speltbrood (verkruimeld) - 100 gram
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Was de pompoen en snijd deze in parten. Verwijder de draden en de zaden.
  3. Snijd de ongeschilde parten in plakken van 1 cm breed.
  4. Leg de pompoen op bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi dan de pompoen met 1/2 el Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
  5. Bak de pompoen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de gele citroenschil. Meng het speltbroodkruim met de rest van de kruiden, de rest van de olie en de geraspte kaas en citroenschil. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel het mengsel na 10 minuten baktijd over de pompoen en bak de pompoen dan de overige 10 minuten gaar.
  8. Neem na in totaal 20 minuten bakken de pompoen uit de oven. Verdeel de pompoen in een schaal of op borden.
Allergenen

Allergenen

gluten (spelt), lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Luxe slamelange met rosbief fodmap
View Recipe

Luxe slamelange met rosbief

Post navigation

← Chocoladekoekjes
Pasta met paprika, mozzarella en basilicumolie →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon