Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Frisse salade met basilicumdressing

Frisse salade met basilicumdressing
Frisse salade met basilicumdressing
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Serving: 2
Print Nutrition facts (per portion)

Nutrition facts (per portion)

  • Calories: 146Kcal
  • Carbohydrate Content: 1,4g
  • Fat Content: 10,1g
  • Fiber Content: 0,7g
  • Protein Content: 7,3g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 3,2g
  • Sugar Content: 0,2g

Frisse salade met basilicumdressing

By Vero juli 3, 2016

Met mooi weer is het heerlijk om overdag of bij het avondeten even een frisse salade te eten. Naast dat salade meestal niet erg machtig is, zitten er nog veel gezonde stoffen in salade. Sla, komkommer en tomaten bevatten bijvoorbeeld antioxidanten. Daarnaast werkt komkommer ontstekingsremmend en bevat vitamine K. Naast veel nuttige voedingsstoffen bevatten tomaten caroteen, waardoor het lichaam vitamine A aanmaakt. Deze frisse salade is tevens geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld naar werk. Voeg dan nog niet de dressing toe bij de bereiding, maar doe dat op het moment dat de salade genuttigd gaat worden.

Let op: de dressing is ondertussen niet meer verkrijgbaar! Je kan de dressing vervangen door bijvoorbeeld een beetje lactosevrije yoghurt te mengen met een beetje basilicumpasta van Santa Maria (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en deze dressing op smaak brengen met zout en peper.

Ingredients

  • gemengde salade - 75 gram
  • komkommer - 50 gram
  • cherrytomaten - 50 gram
  • pijnboompitten - 10 gram
  • mozzarella - 1/2 bol
  • Amelander Basilicumdressing - 15 ml

Instructions

  1. Was de cherrytomaten en de komkommer en snijd deze in stukjes.
  2. Snijd de mozzarella in plakken en snijd deze in blokjes.
  3. Bak de pijnboompitten zonder boter of olie in een koekenpan goudbruin. Laat daarna even afkoelen.
  4. Meng alle ingrediënten in een schaal en voeg de dressing toe en dien de frisse salade op.
Allergens

Allergens

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Kwark met aardbeien en pure chocola
View Recipe

Kwark met aardbeien en chocolade

Post navigation

← Varkenshaas in romige paprikasaus
Kruidige kipspiesjes met chilisaus →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon