Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Romige pasta met veldsla

Romige pasta met veldsla
Romige pasta met veldsla
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Porties: 2
Print

Romige pasta met veldsla

By Vero oktober 30, 2018

Wil je ook wel eens variëren met pasta? Deze vegetarische romige pasta met veldsla kan het hele jaar door. De veldsla en de tomaatjes geven de pasta een frisse bite, terwijl de romige kaassaus de pasta verwarmend maakt. Wist je trouwens dat veldsla plantaardige Omega 3 bevat? Omega 3 is goed voor de bloedvaten en voor verschillende hersenfuncties, dus met deze maaltijd doe je zeker nog wat goeds voor je lichaam! 

Ik heb laatst geleerd dat het stremsel in de kaas lang niet altijd vegetarisch is. Daarom heb ik specifieke merken genoemd in de ingrediëntenlijst, zodat het gerecht volledig vegetarisch is.

Ingrediënten

  • glutenvrije fusilli - 150 gram
  • veldsla - 85 gram
  • cherrytomaatjes - 150 gram
  • AH Basic mozzarella - 1 bol
  • AH Basic brie - 100 gram
  • pijnboompitten - 14 gram
  • olijfolie - 1 eetlepel
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Was de cherrytomaten.
  2. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan op laag vuur. Bak ze goudbruin.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaten totdat de velletjes gaan rimpelen.
  5. Verkruimel de mozzarella en de brie boven de koekenpan met cherrytomaatjes. Laat de kazen smelten en roer ondertussen goed door.
  6. Breng de romige saus op smaak met zout en peper.
  7. Giet de fusilli af en voeg deze samen met de pijnboompitten toe aan de romige saus.
  8. Verdeel de veldsla over de borden. Schep de warme pasta naast de veldsla op de borden.
  9. Serveer de romige pasta met veldsla warm.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Tosti met yorkham
Pannenkoekjes van banaan →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon