Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Mexicaanse minipaprika

  • You are here
  • Home
  • Tussendoortje
  • Mexicaanse minipaprika
Mexicaanse minipaprika
Mexicaanse minipaprika
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Serving: 4
Print

Mexicaanse minipaprika

By Vero maart 23, 2016

Toen er even geen naturel tortillachips in huis was, maar wel minipaprikaatjes, was dit recept snel bedacht! Een lekker, vernieuwend en verwarmend borrelhapje met een Mexicaans tintje.

Ingredients

  • rundergehakt - 100 gram
  • minipaprika - 8 stuks
  • prei - 1 handvol
  • paprika - 1/2 stuk
  • mais - 20 gram
  • tomatenpuree - 2 tl
  • cayennepeper - 1 mespunt
  • chilipeper - 1 mespunt
  • oregano - 1 tl
  • komijnpoeder (djinten) - 1 mespunt
  • zout en peper - naar smaak
  • wokolie - 1 el
  • jong belegen geraspte kaas - naar smaak
  • olijfolie - 1 el

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  3. Was en halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  4. Was de paprika en de prei. Snijd beiden in stukjes.
  5.  Verwarm in een koekenpan de wokolie en bak daarin het gehakt rul en gaar.
  6. Voeg de tomatenpuree, paprika, prei en de kruiden toe. Roer goed door en bak 5 minuten.
  7. Voeg de mais toe en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
  8. Vul de minipaprika's met het gehaktmengsel. Strooi naar smaak de geraspte kaas over de minipaprika's.
  9. Zet de ovenschaal met de gevulde minipaprika's 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  10. Serveer in de ovenschaal, met servetjes of op schoteltjes.
Allergens

Allergens

Lactose, lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Carpacciorolletjes
Broodje eiersalade →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon