Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Sorbetijs van banaan en aardbei

Sorbetijs van banaan en aardbei
Sorbetijs van banaan en aardbei
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Porties: 6
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 33 Kcal
  • Carbohydrate Content: 7,5 g
  • Cholesterol Content: 0 mg
  • Fat Content: 0,1 g
  • Fiber Content: 1,1 g
  • Protein Content: 0,5 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 0,5 mg

Sorbetijs van banaan en aardbei

By Vero mei 29, 2019

Het mooie weer komt af en toe al eens om de hoek kijken; tijd voor ijs! Zelf ijs maken is een fluitje van een cent, je moet alleen even wachten totdat je het (ijs)koud kan eten! Dit sorbetijs van banaan en aardbeien is gemaakt met twee ingrediënten en bevat geen suikers of andere toevoegingen. Eenvoudig, lekker, vegan en gezond! 

Het sorbetijs is gegarneerd met chocolademunt; deze muntsoort is een smakelijke en mooie toevoeging aan het sorbetijs.

Om de banaan in te vriezen, kan je een bakje of een goed afsluitbaar en luchtdicht diepvrieszakje gebruiken. Voor de milieubewuste mensen onder ons: er zijn tegenwoordig ook biologisch afbreekbare diepvrieszakjes verkrijgbaar (sowieso bij de natuur-/gezondheids-/biologische winkel). Let op dat de plakjes banaan ruimte hebben in het bakje of zakje, zodat je bij het pureren niet grote een klomp bananenplakjes hebt. 

Ingrediënten

  • banaan - 2 stuks
  • aardbeien - 140 gram + 6 stuks
  • staafmixer/blender

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijdt deze in plakjes.
  2. Vul een diepvrieszakje of bakje dat geschikt is voor de vriezer met de plakjes banaan. Sluit het zakje of bakje af en vries de bananenplakjes 3 uur.
  3. Was de aardbeien en ontkroon ze.
  4. Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Voeg de 140 gram aarbeien toe.
  5. Pureer het fruit in de blender of met een staafmixer.
  6. Verdeel het sorbetijs over 6 kommetjes. Garneer elk kommetje sorbetijs met de overige aardbeien en eventueel met chocolademunt.
  7. Serveer het sorbetijs direct.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Bananenbrood met chocoladestukjes
View Recipe

Bananenbrood met chocoladestukjes

Post navigation

← Geroosterde bospeen met parmezaan
Biefstukspies met groene kruiden →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon