Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Groene pestosalade

Groene pestosalade
Groene pestosalade
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 403 Kcal
  • Carbohydrate Content: 8,8g
  • Cholesterol Content: 0,0mg
  • Fat Content: 31,9g
  • Fiber Content: 3,6g
  • Protein Content: 28,6g
  • Saturated Fat Content: 7,8g
  • Serving Size: 1
  • Sodium Content: 352,6mg
  • Sugar Content: 8,0g
  • Trans Fat Content: 0,0g
  • Unsaturated Fat Content: 5,1g

Groene pestosalade

By Vero oktober 11, 2016

Heerlijk, deze lauwwarme frisse groene pestosalade. De groene pestosalade bevat verschillende vitamines en antioxidanten, mede door de sperziebonen en de rucola. Met dit recept is veel variatie mogelijk. Wil je meer kleur op je bord? Voeg dan nog tomaatjes toe. Een romige salade krijg je door een scheutje Minus L lactosevrije slagroom  toe te voegen aan de groene pesto in de pan. Als je dan ook nog (glutenvrije) pasta kookt en deze op het laatst toevoegt, heb je gelijk een hoofdgerecht!

De groene pesto is zelfgemaakt, aangezien pesto uit de supermarkten niet FODMaP-proof is. Heb je geen tijd om de pesto zelf te maken? Dan kan je wel de Basilicumpasta van Albert Heijn gebruiken, deze vindt je in de koeling bij de salades.

Ingrediënten

  • groene pesto - 5 el
  • sperziebonen - 200 gram
  • rucola - 75 gram
  • Galbani Minimozzarella - 10 stuks
  • pijnboompitten - 10 gram
  • kipfilet - 100 gram
  • AH Kipkruiden - 2,5 gram
  • olijfolie - 5 ml
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Bestrooi de blokjes kipfilet met de kipkruiden.
  3. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de blokjes kipfilet goudbruin.
  4. Voeg de groene pesto toe, roer goed door en laat nog een minuut zachtjes bakken. Roer af en toe door.
  5. Kook ondertussen de sperziebonen in vijf minuten beetgaar. Giet daarna af.
  6. Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
  7. Snijd de mozzarellabolletjes doormidden.
  8. Voeg de sperziebonen, pijnboompitten en mozzarellabolletjes toe aan de kip met groene pesto.
  9. Serveer de groene pestosalade met rucola.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Post navigation

← Cajunkruiden
Wiener schnitzel →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon