Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Gevulde kipfilet met pestosalade en gebakken aardappeltjes

Gevulde kipfilet met pestosalade en gebakken aardappeltjes
Gevulde kipfilet met pestosalade en gebakken aardappeltjes
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 30 minutes
  • Porties: 2
Print

Gevulde kipfilet met pestosalade en gebakken aardappeltjes

By Vero januari 26, 2016

Door een voorraadje FODMaP-arme groene pesto kwam onderstaand recept tot stand: kipfilet gevuld met groene pesto, gebakken aardappeltjes en een groene pestosalade met onder andere sperziebonen, rucola en cherrytomaatjes. Waan je in Italiaanse sferen met dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

  • kipfilet - 2 stuks
  • groene pesto - 8 eetlepels
  • pijnboompitten - 1/2 hand vol
  • cherrytomaatjes - 20 stuks
  • sperziebonen - 20 stuks
  • rucola - 3 handen vol
  • mozzarella - 1/2 bol
  • Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden - naar smaak
  • olijfolie - 4 eetlepels
  • aardappelkrieltjes - 400 gram

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes op laag tot middelhoog vuur gaar en goudbruin. Voeg op het laatst naar smaak de zeezoutmix toe.
  3. Snijd de kipfilets overdwars door de helft, waarbij één lange kant niet doorgesneden wordt.
  4. Bestrijk de binnenkant van elke kipfilet met 3 eetlepels groene pesto.
  5. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
  6. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
  7. Doe de kipfilets in een ovenschaal, voeg de olijfolie van het bakken toe. Voeg tevens de cherrytomaatjes toe. Laat de kipfilet in 20 minuten gaar worden.
  8. Dop de sperziebonen en snijd deze in drieën. Kook deze in vijf minuten beetgaar.
  9. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  10. Bak de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder boter of olie.
  11. Verdeel op twee borden de rucola. Verdeel de pijnboompitten en de mozzarella over de rucola.
  12. Verdeel dan de sperzieboontjes over de rucola. Schep bij elk bord 2 eetlepels groene pesto op de sperziebonen. Verdeel één derde van de cherrytomaatjes over de salade.
  13. Leg de kipfilet tevens op het bord en verdeel de cherrytomaatjes er omheen.
  14. Serveer de krieltjes apart.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Witlofsalade
Chinese tomatensoep →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon