Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Luxe slamelange met rosbief

Luxe slamelange met rosbief
Luxe slamelange met rosbief
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 168 Kcal
  • Carbohydrate Content: 2,96 g
  • Cholesterol Content: 186 mg
  • Fat Content: 12,93 g
  • Fiber Content: 0,91 mg
  • Protein Content: 9,43 g
  • Saturated Fat Content: 3,745
  • Sodium Content: 181 mg
  • Sugar Content: 2,13 g
  • Unsaturated Fat Content: 4,425 g

Luxe slamelange met rosbief

By Vero december 10, 2018

Wil je graag een gezonde lunch? Of wil je je gasten verrassen met een mooi opgemaakt en lekker voorgerecht? Maak dan eens deze luxe slamelange met rosbief! Erg lekker, met veel smaak, gezond, laag in koolhydraten en snel te maken! De smaak van rucola lijkt een beetje op walnoot en laat zich dan ook goed combineren met tomaat, kaas en basilicum. Leuk weetje voor aan tafel: wist je dat sla al sinds voor onze jaartelling bestond? Primitieve varianten bestonden al rond 550 jaar voor Christus! Al bestaat bijvoorbeeld ijsbergsla pas sinds de vorige eeuw.

Ingrediënten

  • rucola slamelange - 37 gram
  • rosbief met peper - 4 plakken
  • komkommer - 60 gram
  • cherrytomaten - 8 stuks
  • pijnboompitten - 7 gram
  • eieren - 2 stuks
  • feta - 30 gram
  • Santa Maria Basilicum kruidenpasta - 8 drupjes

Bereiding

  1. Kook de eieren in een steelpan met ruim water naar de gewenste hardheid (6 minuten voor halfzacht, 8 minuten voor hard).
  2. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin.
  3. Was de cherrytomaten en de komkommer.
  4. Snijd de snerrytomaten doormidden en snijd de komkommer in plakjes.
  5. Giet de pan met de gekookte eieren af en spoel ze af met koud water. Laat eventueel even in koud water staan.
  6. Snijd de plakken rosbief doormidden. Verdeel de plakken rosbief over twee borden.
  7. Verdeel in het midden van de borden de rucola slamelange.
  8. Verdeel de plakken komkommer en de halfjes cherrytomaten over de borden.
  9. Verkruimel de feta over de slamelange.
  10. Verdeel de pijnboompitten over de borden.
  11. Snijd beide eieren in vieren en verdeel de kwarten over de borden.
  12. Verdeel over elk bord vier drupjes basilicum kruidenpasta.
  13. De luxe slamelange met rosbief kan direct geserveerd worden. Tevens kan deze een dag afgedekt in de koelkast bewaard worden.
Allergenen

Allergenen

ei, lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Post navigation

← Pannenkoekjes met aardbeien
Beenham met groenten en pastinaakpuree →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon