Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Bananenbrood met chocoladestukjes

Bananenbrood met chocoladestukjes
Bananenbrood met chocoladestukjes
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Serving: 12, 6
Print Nutrition facts (per portion)

Nutrition facts (per portion)

  • Calories: 143 Kcal
  • Carbohydrate Content: 15 g
  • Fat Content: 8,4 g
  • Fiber Content: 0,8 g
  • Protein Content: 1,1 g
  • Saturated Fat Content: 5,6 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 27 mg
  • Unsaturated Fat Content: 2,2 g

Bananenbrood met chocoladestukjes

By Vero mei 4, 2019

Al vaker heb ik banenbrood voorbij zien komen op verschillende receptensites, maar tot nu toe had ik die nog niet zelf gemaakt. Wel de (koolhydraatbeperkte) chocolademuffins met banaan en de spicy muffins met banaan, maar bananenbrood nog niet. Deze keer heb ik wel gebruik gemaakt van meel, omdat ik hoopte dat het bananenbrood dan ongeveer de afmetingen van cake zou hebben. Helaas is dat niet helemaal gelukt, maar gelukkig de plakken bananenbrood alsnog erg lekker en smeuïg! Wil je wel dat het bananenbrood wat minder compact uit de oven komt? Gebruik dan glutenvrij zelfrijzend bakmeel, dan kan je tevens het bakpoeder weglaten.

Om het bananenbrood even een andere twist te geven, heb ik ervoor gekozen om 85% pure chocolade toe te voegen. Hierdoor kom je in elke plak bananenbrood heerlijke stukjes chocolade tegen! 

Van één cakeblik of cakevorm bananenbrood met stukjes chocolade, kan je minstens 12 plakken snijden. Een portie in het overzicht van de voedingswaarden staat gelijk met één plak bananenbrood.

Verpak het bananenbrood na het afkoelen luchtdicht. Op die manier blijft het bananenbrood met chocoladestukjes minimaal 3 dagen lekker en smeuïg.

Ingredients

  • AH vrij van gluten meelmix - 150 gram
  • bakpoeder - 2 theelepels
  • kaneel - 1 theelepel
  • Kruidvat vloeibare zoetstof - 5 mililiter
  • zeezout - 1 snufje
  • eieren - 2 stuks
  • roomboter - 100 gram
  • bananen - 3 stuks
  • 85% pure chocolade - 40 gram
  • cakevorm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  3. Pel de banaan, breek deze in stukjes en pureer de bananen in een (grote) kom.
  4. Voeg het kaneel, de eieren en de zoetstof toe en meng goed door.
  5. Voeg het bakpoeder toe en zeef de bloem boven de kom. Meng goed tot een egaal beslag.
  6. Voeg de roomboter en het zeezout toe aan het beslag, meng goed tot een egale massa.
  7. Hak de 85% pure chocolade in stukjes en meng de chocoladestukjes goed door het beslag.
  8. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  9. Verdeel het beslag over de cakevorm.
  10. Bak het bananenbrood met chocoladestukjes in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  11. Controleer met een saté- of cocktailprikker of het bananenbrood gaar is.
  12. Laat het bananenbrood met chocoladestukjes 10 minuten afkoelen.
Allergens

Allergens

ei, lactose (roomboter), maiszetmeel

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Raw Chocolate Cookie Dough
Geroosterde bospeen met parmezaan →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon