Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Beenham met zelfgemaakte beenhamsaus

Beenham met zelfgemaakte beenhamsaus
Beenham met zelfgemaakte beenhamsaus
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 60 minutes
  • Porties: 4
Print

Beenham met zelfgemaakte beenhamsaus

By Vero december 21, 2016

Een lekker stukje vlees hoort voor veel mensen zeker bij de feestdagen! Een beenhammetje met beenhamsaus ziet er altijd lekker en feestelijk uit! Door een naturel beenham te gebruiken, worden niet-toegestane specerijen vermeden. De beenhamsaus is makkelijk en snel te maken en zo aangepast dat deze binnen het FODMaP-dieet is toegestaan. Serveer de beenham met beenhamsaus met bijvoorbeeld salade en gebakken krieltjes.

Ingrediënten

  • AH Culinair vloeibaar bakboter - 25 ml
  • beenham naturel - 500 gram
  • Arla lactosevrije roomkaas - 100 gram
  • Minus L slagroom lactosevrij - 20 ml
  • ahornsiroop - 2 eetlepels
  • mosterd - 2 theelepels
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verwarm 10 ml bakboter in een koekenpan en bak de beenham kort aan alle kanten goudbruin.
  3. Doe de overige bakboter in een ovenschaal. Voeg de beenham en de gebruikte bakboter toe aan de ovenschaal.
  4. Plaats de ovenschaal met de beenham in het midden van de oven. De baktijd van de beenham is afhankelijk van het gewicht van de beenham. Voor elke 100 gram moet 10 minuten baktijd gerekend worden. (Voor een beenham van 500 gram is dat 50 minuten).
  5. Bedruip elke 10 minuten de beenham met de bakboter in de ovenschaal en draai halverwege de beenham één keer om.
  6. Maak in de laatste 10  minuten de beenhamsaus klaar. Meng de lactosevrije roomkaas met de slagroom en roer goed door met een garde.
  7. Voeg de mosterd en de ahornsiroop toe aan de beenhamsaus. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat de beenham iets afkoelen en snijd de beenham in plakjes. Serveer met de beenhamsaus.
Allergenen

Allergenen

lactose (roomkaas), mosterd

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Broodje spiegelei met bacon
Nacho’s met dip →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon