
- Prep Time: 35 minutes
- Serving: 4
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 138 Kcal
- Carbohydrate Content: 0 g
- Fat Content: 14,9 g
- Saturated Fat Content: 10,2 g
- Sodium Content: 77,2 mg
- Unsaturated Fat Content: 3,6 g
Verse Kruidenboter
Met de zomer op komst is een broodje kruidenboter zeer geschikt als voorgerecht, tussendoortje of bij de borrel. Helaas bevat de meeste kruidenboter knoflook, waardoor kant-en-klare kruidenboter een no-go is. Gelukkig is het zelf maken van kruidenboter makkelijk en kan je tevens zelf de smaak bepalen! Roomboter is fodmapproof en daardoor een heerlijke basis voor de kruidenboter.
Ingredients
- gezouten roomboter - 75 gram
- verse bieslook - 3 gram
- verse peterselie - 3 gram
- zout en peper - naar smaak
Instructions
- Doe de roomboter in een kommetje en laat ongeveer een half uur in de keuken staan.
- Spoel de kruiden af en snijd of knip deze fijn.
- Voeg de kruiden toe aan de roomboter en meng goed door.
- Breng de kruidenboter eventueel op smaak met zout en peper
- Serveer de kruidenboter met (warm) speltstokbrood of glutenvrij stokbrood.