Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Tex-Mex salade

Tex-Mex salade
Tex-Mex salade
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 478Kcal
  • Carbohydrate Content: 39,5g
  • Cholesterol Content: 0,0mg
  • Fat Content: 15,5g
  • Fiber Content: 6,8g
  • Protein Content: 42,8g
  • Saturated Fat Content: 4,7g
  • Serving Size: 1
  • Sodium Content: 6,9mg
  • Sugar Content: 8,4g
  • Trans Fat Content: 0,0g
  • Unsaturated Fat Content: 3,8g

Tex-Mex salade

By Vero oktober 11, 2016

De meeste Mexicaanse gerechten blijken niet volledig Mexicaans te zijn, maar zijn afkomstig uit de grensstreek van Mexico. Deze zogenoemde Tex-Mex gerechten zijn iets toegankelijker voor de Westerlingen. Voor deze Tex-Mex salade is gebruik gemaakt van  FODMaP-arme cajunkruiden. Deze kruidenmix is oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van de Amerikaanse staat Louisiana. De cajunkruiden geven een pittige smaak, welke goed combineert met de frisse smaak van tomaatjes en babyromaine en de zachte smaak van mais. 

Ingrediënten

  • cajunkruiden - 2 tl
  • olijfolie - 10 ml
  • magere runderreepjes naturel - 350 gram
  • cherrytomaten - 200 gram
  • mais - 80 gram
  • babyromaine - 135 gram
  • aardappelpartjes - 300 gram

Bereiding

  1. Meng 5 ml olijfolie met de cajunkruiden en de runderreepjes en roer goed door.
  2. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aardappelpartjes gaar en goudbruin.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Haal de blaadjes van de babyromaine los, spoel goed af en laat daarna uitlekken.
  5. Verhit een andere koekenpan zonder toevoeging van olie of boter. Bak hierin de runderreepjes in 3 minuten gaar.
  6. Laat de mais uitlekken en voeg in de laatste minuut mee toe aan de runderreepjes.
  7. Meng de gehalveerde cherrytomaatjes met de runderreepjes.
  8. Verdeel de slablaadjes op een schaal. Verdeel het rundvleesmengsel over de slablaadjes.
  9. Serveer met de gebakken aardappeltjes.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Panna Cotta met aardbeien
Brownies met gezouten karamel →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon