Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Panna Cotta met aardbeien

Panna Cotta met aardbeien
Panna Cotta met aardbeien
  • Prep Time: 4h 10 min
  • Cook Time: 15 minutes
  • Serving: 6
Print Nutrition facts (per portion)

Nutrition facts (per portion)

  • Calories: 176Kcal
  • Carbohydrate Content: 12,1g
  • Fat Content: 12,7g
  • Protein Content: 1,7g
  • Saturated Fat Content: 7,2g
  • Serving Size: 1
  • Sodium Content: 0,0mg
  • Sugar Content: 10,2g

Panna Cotta met aardbeien

By Vero oktober 11, 2016

Panna cotta is een erg bekend en lekker Italiaans nagerecht uit de regio Piëmont. Het recept bestaat uit room dat gekookt wordt, met toevoeging van suiker en vanille. Door gelatine toe te voegen blijft de vorm van het dessert behouden. Panna cotta in combinatie met aardbeien is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog mooi uit!

Ingredients

  • Minus L slagroom lactosevrij - 500 ml
  • vanillestokje - 2 stuks
  • kristalsuiker - 50 gram
  • gelatine - 4 blaadjes
  • poedersuiker - 2 el
  • verse aardbeien - 150 gram

Instructions

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan. Laat de slagroom niet borrelen.
  2. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg zowel het merg als de vanillestokjes toe aan de slagroom.
  3. Laat de slagroom 15 minuten tegen de kook aan op laag vuur staan. Roer tussendoor wel door.
  4. Verwijder de vanillestokjes uit de slagroom.
  5. Voeg de kristalsuiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Neem dan de steelpan van het vuur.
  6. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp daarna de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
  7. Laat de panna cotta een half uur afkoelen. Verdeel dan de panna cotta over zes kleine timbaaltjes of schaaltjes.
  8. Laat de panna cotta 4 uur opstijven in de koelkast.
  9. Spoel de aardbeien af. Houd 6 aardbeien apart. Ontkroon de overige aardbeien.
  10. Pureer de overige aardbeien met de poedersuiker tot een egale saus.
  11. Serveer de panna cotta met de aardbeiensaus en garneer elke panna cotta met een aardbei.
Allergens

Allergens

Lactose

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Wiener schnitzel
Tex-Mex salade →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon