Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Stoofvlees met wintergroenten

Stoofvlees met wintergroenten
Stoofvlees met wintergroenten
  • Bereidingstijd: 30 minutes
  • Kooktijd: 5h 00 min
  • Porties: 4
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 229 Kcal
  • Carbohydrate Content: 12,1 g
  • Fat Content: 8 g
  • Fiber Content: 8 g
  • Protein Content: 24,8 g
  • Saturated Fat Content: 2 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 249,4 mg
  • Unsaturated Fat Content: 2,2 g

Stoofvlees met wintergroenten

By Vero januari 28, 2019

Bij draadjesvlees denk ik altijd aan mijn oma, toen ze nog leefde maakte ze heerlijke draadjesvlees met jus. Niemand kon draadjesvlees zo goed en lekker klaarmaken als zij. Hoe zij het vlees klaarmaakte is voor mij een geheim waar ik ook niet meer achter ga komen. Maar ik kan wel lekkere andere recepten met draadjesvlees maken! Zoals deze: stoofvlees met wintergroenten. Een toepasselijke naam, want winterpeen, koolraap en knolselderij zijn typische wintergroenten! Als je vlees gaat stoven, kan je runderlappen of rundersucadelappen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar sucadelappen, omdat deze bij lang stoven zo lekker uit elkaar valt. In 'draadjes', vandaar de naam 'draadjesvlees'. Rundvlees stoven neemt behoorlijk wat tijd in beslag (vier à vijf uur). Een perfecte bezigheid voor een vieze en koude winterdag!  Je kan het stoofvlees met wintergroenten serveren met gekookte aardappelen. Op zich is het niet noodzakelijk, aangezien de knolselderij en de koolraap als vervanger voor aardappelen kan worden gebruikt. Serveer je het stoofvlees zonder aardappelen, dan is dit recept voor drie personen in plaats van vier.  In het recept is bleekselderij gebruikt. Een halve stengel bleekselderij is toegestaan bij het FODMaP-dieet. Maak je dit gerecht zonder aardappelen, gebruik dan maximaal anderhalve stengel bleekselderij. Koolraap is volgens Monash tot 675 gram toegestaan, dit recept blijft ver onder deze grens.

Ingrediënten

  • rundersucadelappen - 400 gram
  • winterpeen - 200 gram
  • knolselderij - 1/2 knol
  • gesneden koolraap - 200 gram
  • bleekselderij - 2 stengels
  • tomatenpuree - 1 blikje
  • verse tijm - 10 gram
  • AH Culinair vloeibaar bakboter - 12 ml
  • water - 300 ml
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de sucadelappen in blokjes en bestrooi met peper.
  2. Neem 8 gram verse tijm en ris de blaadjes van de takjes tijm (bewaar de overige twee gram voor de garnering).
  3. Verwarm de bakboter in een grote hapjespan of braadpan.
  4. Voeg de blokjes sucadelappen toe aan de hapjespan of braadpan. Roer door totdat de buitenkant van de blokjes goudbruin zijn en zet het vuur laag.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan de blokjes sucadelappen en bak al roerend ongeveer 5 minuten mee.
  6. Voeg de verse tijmblaadjes en het water toe aan de hapjespan, roer door.
  7. Zet de pan op de kleinste pit of zet een vlamverdeler onder de pan. Laat het vlees 4,5 uur stoven. Roer af en toe door.
  8. Schil de wortelen en snijdt ze in plakjes.
  9. Was de bleekselderij en snijdt deze in stukjes.
  10. Schil de halve knolselderij en snijdt deze in blokjes.
  11. Snijdt de gesneden koolraap in blokjes.
  12. Voeg de groenten toe aan het stoofvlees en bak een half uur mee. Roer af en toe door.
  13. Breng het stoofvlees met de wintergroenten op smaak met zout en peper.
  14. Verdeel het stoofvlees met de groenten over vier borden. Garneer met de overgebleven tijm.
  15. Serveer het stoofvlees met de wintergroenten warm, eventueel met gekookte aardappelen.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Warme melk met glutenvrije oreo’s
Kwark met rood fruit en banaan →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon