Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Rood fruit met mascarponeroom

Rood fruit met mascarponeroom
Rood fruit met mascarponeroom
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Porties: 4
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 190 Kcal
  • Carbohydrate Content: 6,74 g
  • Cholesterol Content: 0 mg
  • Fat Content: 17,18 g
  • Fiber Content: 2,08 g
  • Protein Content: 2,26 g
  • Saturated Fat Content: 11,565 g
  • Sodium Content: 0,18 mg
  • Sugar Content: 4,35 g
  • Unsaturated Fat Content: 0,110 g

Rood fruit met mascarponeroom

By Vero december 20, 2018

Ben je nog op zoek naar een lekker dessert voor de aankomende feestdagen? Zoek dan niet verder, dit is 'm! Zoals je ondertussen vast al eens gemerkt hebt, houd ik graag van rood fruit. Frambozen, aardbeien en blauwe bessen zie je veel terugkomen in mijn recepten. Zo ook in dit recept, want dit is een te lekker dessert om niet met jullie te delen! Daarnaast is het snel en makkelijk te maken. Zet dus in een handomdraai een feestelijk nagerecht op tafel! Je kan dit dessert ook van te voren maken, afdekken met huishoudfolie en bewaren in de koelkast. Variëren met fruit kan natuurlijk altijd; gebruik bijvoorbeeld eens aardbeien, banaan, citroen (lekker fris!), mandarijn of ander lekker fruit! 

Mascarpone is beperkt toegestaan binnen het FODMaP-dieet (40 gram/2 eetlepels). In het recept wordt 125 gram mascarpone gebruikt en wordt verdeeld over vier porties. Per persoon wordt bijna 32 gram mascarpone gebruikt, waardoor dit nagerecht prima binnen het FODMaP-dieet past.

In het recept is gebruik gemaakt van zoetstof, om zo de calorieën en de koolhydraten lekker laag te houden. De gebruikte zoetstof is FODMaP-arm, maar je kan de zoetstof ook vervangen door suiker naar smaak.

Ingrediënten

  • blauwe bessen - 75 gram
  • frambozen - 16 stuks
  • mascarpone - 125 gram
  • Minus L slagroom lactosevrij - 50 gram
  • Kruidvat vloeibare zoetstof - 5 druppels

Bereiding

  1. Was de blauwe bessen en de frambozen voorzichtig af.
  2. Verdeel de blauwe bessen over vier dessertglaasjes.
  3. Meng de mascarpone met de slagroom, roer dit tot een egale stevige massa. Breng op smaak met de vloeibare zoetstof.
  4. Verdeel de mascarponeroom over de dessertglaasjes.
  5. Verdeel de frambozen over de dessertglaasjes.
  6. Serveer de dessertglaasjes met rood fruit en mascarponeroom koel.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Post navigation

← Beenham met groenten en pastinaakpuree
Chocolademuffin met banaan →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon