Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Pastasalade met kip

Pastasalade met kip
Pastasalade met kip
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 605 Kcal
  • Carbohydrate Content: 69,4 g
  • Cholesterol Content: 0 mg
  • Fat Content: 16,5 g
  • Fiber Content: 1,9 g
  • Protein Content: 40,9 g
  • Saturated Fat Content: 0,4 g
  • Sodium Content: 12,9 mg
  • Sugar Content: 1,8 g
  • Trans Fat Content: o
  • Unsaturated Fat Content: o

Pastasalade met kip

By Vero mei 17, 2016

Een lichte maaltijd is heerlijk bij mooi weer. Deze pastasalade met koude en warme ingrediënten vormt dan een lekkere en gezonde avondmaaltijd. Geniet ervan in het zonnetje op je balkon of in je tuin!  In dit recept is gebruik gemaakt van de Eikenbladslamelange van de Jumbo. Deze bevat - in tegenstelling tot de variant van de Albert Heijn - geen ui en is daarmee FODMaP-proof. Om af en toe eens af te wisselen kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere slamelange, bijvoorbeeld de variant met rucola.

De kipkruiden in dit recept zijn zelf samengesteld, aangezien de kipkruiden in de supermarkten allemaal ui en/of knoflook en soms ook tarwe bevatten. 

Let op: de Amelander basilicumdressing is helaas niet meer leverbaar. Je kan makkelijk zelf een vervangende dressing maken, door bijvoorbeeld een beetje lactosevrije yoghurt te mengen met een beetje Santa Maria Basilicum Kruidenpasta (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en deze op smaak te brengen met zout en peper.

Ingrediënten

  • Glutenvrije pasta - 150 gram
  • kipfilet - 300 gram
  • kipkruiden - 5 gram
  • Jumbo Eikenbladslamelange - 100 gram
  • komkommer - 140 gram
  • cherrytomaten - 143 gram
  • Galbani Minimozzarella - 72 gram
  • plakjes groene olijven - 5 gram
  • paprika - 150 gram
  • pijnboompitten - 10 gram
  • Amelander Basilicumdressing - 25 ml
  • olijfolie - 1 el

Bereiding

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipkruiden met de kipblokjes.
  3. Verwarm in een pan de olijfolie. Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar en goudbruin.
  4. Snijd de paprika in stukjes en bak deze één minuut mee met de kipblokjes.
  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter.
  6. Doe de eikenbladslamelange in een grote kom, samen met de plakjes olijven.
  7. Was de komkommer en de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer in plakjes en de cherrytomaatjes in vieren. Voeg daarna toe aan de eikenbladslamelange.
  8. Snijd de bolletjes minimozzarella door de helft en voeg toe aan de eikenbladslamelange.
  9. Giet de pasta af en voeg de pasta, kipblokjes, paprika en pijnboompitten toe aan de eikenbladslamelange.
  10. Serveer de pastasalade met de dressing.
Allergenen

Allergenen

lactose (kaas), pijnboompitten

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Cheesecake met gezouten karamel
Kiprolletjes met kruidencrème →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon