Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Foe yong hai met kip

(1 review)
Foe yong hai met kip
Foe yong hai met kip
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Serving: 4
Print

Foe yong hai met kip

By Vero januari 20, 2018

Chinees eten is jarenlang een favoriet voor mij geweest, het liefst van één bepaald Chinees restaurant. Tijdens het FODMaPpen was het helaas niet meer mogelijk om de Chinese gerechten te bestellen, aangezien deze FODMaPs bevatten. Zelf aan de slag gaan was de oplossing. Dat is een flinke klus gebleken: probeer het maar eens te laten smaken zoals de Chinese restaurants ze maken! Met dit FODMaP-arme recept ben ik flink in de buurt gekomen. Serveer de foe yong hai met rijst of zelfgemaakte nasi. Eet smakelijk! Je kan eventueel nog champignons uit blik toevoegen, of andere groenten die je lekker vindt combineren in foe yong hai! Wil je dit gerecht graag in een vegetarische variant? Laat dan de kip weg!

Ingredients

  • eieren - 6 stuks
  • bamboespruiten - 50 gram
  • wortelen - 50 gram
  • paprika - 1 stuk
  • prei, groene gedeelte - 50 gram
  • taugé - 75 gram
  • kipfilet - 100 gram
  • pomodori - 200 ml
  • water - 200 ml
  • tomatenpuree - 1 blikje
  • gepelde tomaten uit blik - 3 stuks
  • suiker - 6 el
  • sesamolie - klein scheutje
  • maizena - 1 theelepel
  • wokolie - 2 el
  • azijn - 50 ml
  • zout en peper - naar smaak

Instructions

  1. Was de wortel, prei en paprika en snijd deze in reepjes.
  2. Laat de bamboescheuten uitlekken.
  3. Klop de eieren los en voeg de groenten toe.
  4. Voeg zout en peper en een eetlepel suiker aan het eimengsel toe en roer goed door.
  5. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  6. Verwarm een koekenpan en voeg een eetlepel wokolie toe.
  7. Voeg de kipfilet aan de koekenpan toe en bak deze in een paar minuten gaar.
  8. Voeg dan het eimengsel toe, roer even door en laat het mengsel dan tot een stevige omelet met een goudbruine onderkant.
  9. Draai daarna het eimengsel om en bak de andere kant tevens goudbruin.
  10. Verhit ondertussen een steelpan met de overige wokolie.
  11. Voeg de pomodori, tomatenpuree en gepelde tomaten toe aan de steelpan. Roer goed door en breng aan de kook.
  12. Voeg na één minuut koken de azijn, suiker en het water toe.
  13. Voeg de maizena toe om de saus te binden.
  14. Pureer de saus.
  15. Voeg de sesamolie toe, breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  16. Serveer de foe yong hai door de warme omelet in stukken in een schaal te leggen en giet de warme saus eroverheen.
Allergens

Allergens

ei

5 stars - based on 1 review(s)
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Broodje pindakaas met banaan
Verse muntthee met kaneel →

Comments (4)

  • Samantha maart 8, 2021 at 8:32 pm Reply

    Wat doe je precies met de groente? Die stap mis ik.

    • Vero maart 9, 2021 at 1:02 pm Reply

      Beste Samantha,

      Bij stap drie meng je de groenten met het ei en bij stap 8 voeg je het eimengsel (met de groenten die je in stap 3 hebt toegevoegd) toe aan de kip in de pan en bak je het geheel. Ik hoor het graag als je het recept uitgeprobeerd hebt!

      Fijne dag en groetjes,

      Veronique.

      • Samantha maart 11, 2021 at 5:19 pm Reply

        Oh sorry, helemaal niet gelezen. ? vandaag gegeten. Het ei was heerlijk. Saus vond ik iets teveel azijn, maar het was voor de rest net echt.

  • Matin april 18, 2021 at 8:30 pm Reply

    Super lekkere Foe Yong Hai!

    Voor mijn vriendin gemaakt met prikkelende darmen. Ze was zeer verrast door de smaak!

    Bedankt! Het zal niet het laatste zijn wat we van je ‘jatten’

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon