Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Broodje brie met basilicum en rucola

Broodje brie met basilicum en rucola
Broodje brie met basilicumolie en rucola
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 401 Kcal
  • Carbohydrate Content: 38,5 g
  • Fat Content: 17,8 g
  • Fiber Content: 8,3 g
  • Protein Content: 16,9 g
  • Saturated Fat Content: 11,0 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 259,5 mg
  • Sugar Content: 0,4 g

Broodje brie met basilicumolie en rucola

By Vero november 4, 2016

Een heerlijk broodje voor de afwisseling. Voor het ontbijt, voor tussendoor, maar ook heerlijk bij een high tea! Je kan er ook nog mee variëren: voeg eens gebakken pijnboompitjes toe of een beetje ahornsiroop! Of laat de rucola nog even achterwege en doe het brood in het tostiapparaat! Daarna kan je wel rucola toevoegen. Let wel op dat je geen roombrie neemt, die is namelijk niet FODMaP-arm.

Ingrediënten

  • speltzuurdesembrood - 4 plakken
  • President brie - 100 gram
  • AH Kruidenpasta Basilicum - 10 gram
  • rucola - 20 gram

Bereiding

  1. Neem twee plakken speltzuurdesembrood en besmeer deze met de basilicumolie.
  2. Snijd de brie in plakken en beleg de twee plakken speltzuurdesembrood hiermee.
  3. Verdeel de rucola over de brie.
  4. Dek de twee plakken speltzuurdesembrood af met de overige twee plakken.
  5. Voor een high tea: snijd daarna de plakken in vieren en steek er een prikker in.
Allergenen

Allergenen

gluten (spelt), lactose (kaas)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Kleine kaasbroodjes
Aardbeispiesje met chocolade en kokos →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon