Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Aardbeispiesje met chocolade en kokos

Aardbeispiesje met chocolade en kokos
Aardbeispiesje met chocolade en kokos
  • Prep Time: 35 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Serving: 4
Print Nutrition facts (per portion)

Nutrition facts (per portion)

  • Calories: 109 Kcal
  • Carbohydrate Content: 7,8 g
  • Fat Content: 9,5 g
  • Fiber Content: 1,0 g
  • Protein Content: 1,4 g
  • Saturated Fat Content: 6,3 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 0,2 mg
  • Sugar Content: 4,7 g

Aardbeispiesje met chocolade en kokos

By Vero november 9, 2016

Een heerlijk en makkelijk receptje voor een high tea of gewoon voor lekker tussendoor: aardbeienspiesjes met chocolade en kokos! Daarnaast is dit recept ook lekker bij chocoladefondue. Variëren kan ook: vervang de aardbeien door in stukken gesneden banaan of ananas.

Het kan zijn dat je nog gesmolten chocolade en geraspte kokos overhoudt. Mocht je nog meer of ander fruit in huis hebben, kan je altijd nog meer lekkere combinaties maken!

Ingredients

  • aardbeien - 8 stuks
  • Swiss noir 72% chocolade - 1/2 tablet
  • geraspte kokos - 20 gram
  • cocktailprikkers - 8 stuks

Instructions

  1. Snijd de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien. Steek dan in elke aardbei een cocktailprikker.
  2. Strooi de kokosrasp op een schoteltje
  3. Verwarm het halve chocoladetablet au-bain-marie.
  4. Doop de aardbeien één voor één in de gesmolten chocolade en rol dan direct door de kokosrasp.
  5. Leg de aardbeienspiesjes op een schoteltje en dek het schoteltje voorzichtig af.
  6. Plaats de aardbeienspiesjes in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten afkoelen.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Broodje brie met basilicum en rucola
Spinaziepasta →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon