Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Wortelsoep

(1 review)
Wortelsoep
Wortelsoep
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 105 Kcal
  • Carbohydrate Content: 16,5 g
  • Cholesterol Content: 0 mg
  • Fat Content: 1,8 g
  • Fiber Content: 7,2 g
  • Protein Content: 2,4 g
  • Saturated Fat Content: 0,9 g
  • Sodium Content: 134,6 mg
  • Sugar Content: 15,8 g
  • Trans Fat Content: 0 g
  • Unsaturated Fat Content: 0 g

Wortelsoep

By Vero mei 17, 2016

Ondertussen al eens uitgekeken op gekookte wortelen bij de aardappels en het stukje vlees? Dat was ik wel! Gelukkig heeft mijn buurvrouw laatst een heerlijk recept voor wortelsoep naar mij gestuurd. Met een beetje ombouwen is het recept getransformeerd in een heerlijk Fodmapproof wortelsoepje! In plaats van de lactosevrije slagroom kan je ook een lepel lactosevrije yoghurt (per persoon) toevoegen wanneer je de soep serveert. De yoghurt zorgt dan voor een frisse tint!

Ingrediënten

  • bospeen - 500 gram
  • verse bieslook - 5 gram
  • Maggi bouillonblokje - 1 stuk
  • kaneel - 0,5 tl
  • Minus L slagroom lactosevrij - 10 gram
  • zout - naar smaak
  • water - 500 ml

Bereiding

  1. Schrap de bospeen en snijd deze in stukjes.
  2. Breng het water aan de kook en kook de bospeen in 20 minuten zacht.
  3. Voeg ondertussen het bouillonblokje en de kaneel toe.
  4. Was de bieslook en snijd klein.
  5. Neem de pan met bospeen van het vuur en pureer tot een gladde soep.
  6. Voeg de bieslook en slagroom toe aan de soep en breng op smaak met zout.
Allergenen

Allergenen

Lactose

4 stars - based on 1 review(s)
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Kwark met aardbeien en pure chocola
View Recipe

Kwark met aardbeien en chocolade

Vegetarische Italiaanse tomatensoep
View Recipe

Vegetarische Italiaanse tomatensoep

Post navigation

← Kiprolletjes met kruidencrème
Biefstukspies met tomaat (BBQ) →

Comments (2)

  • Andrea oktober 26, 2017 at 3:47 pm Reply

    Erg lekker! Ik was verbaasd hoe lekker de kaneel erbij smaakt! Heb er zelf ook nog wat gember bij gedaan, gebruik zelf Nl geen bouillon. Aanrader!

    • Veronique oktober 27, 2017 at 7:23 pm Reply

      Bedankt voor je reactie! Inderdaad, gember zal zeker een goede toevoeging zijn!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon