Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Miniloempia’s

  • You are here
  • Home
  • Diner Bijgerecht
  • Miniloempia’s
Miniloempia's
  • Bereidingstijd: 30 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Porties: 4
Print

Miniloempia's

By Vero januari 19, 2016

Wat was dat altijd genieten, de miniloempia's van de Chinees! Gelukkig hoeven we de miniloempia's niet te missen tijdens het fodmap-dieet. Deze zijn makkelijk zelf te maken!

De eerste keer is even oefenen, maar daarna is het een fluitje van een cent. 

Voor dit gerecht is gebruik gemaakt van Valcom Rijstvellen, verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Het is tevens mogelijk de kip te vervangen door gehakt of om het vlees helemaal weg te laten. Daarnaast is variëren met de groente tevens een optie.

Mocht je de loempia's graag vooruit willen maken en op een ander moment willen nuttigen? Geen probleem, leg de miniloempia's na stap 5 verpakt in de vriezer. 

Ingrediënten

  • rijstvellen - 16 stuks
  • tauge - 75 gram
  • peen julienne - 75 gram
  • kipfilet - 1 stuk
  • bosui - 3 stengels
  • glutenvrije sojasaus - 1 eetlepel
  • sambal oelek - 1 mespuntje
  • wokolie - 1 el
  • Go Tan Loempiasaus - 1 bakje

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in kleine, dunne reepjes. Meng de kip met de sojasaus en de sambal. Snijd de tauge en de peen julienne klein. Snijd of knip het groene gedeelte van de bosui in kleine stukjes.
  2. Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur. Bak de kipfiletreepjes gaar. Voeg de gesneden groente toe en laat een paar minuten meebakken. Laat daarna de kip en de groente uitlekken in een vergiet.
  3. Bereid de rijstvellen voor volgens de beschrijving op de verpakking.
  4. Leg een rijstvel neer met één van de punten naar je toe. Leg een beetje vulling horizontaal op ongeveer 2/3 van onderen van het rijstvel. Pak de dichtstbijzijnde punt en rol voorzichtig tot bijna halverwege het vel. Vouw dan de twee zijpunten naar binnen en rol verder. Maak het overgebleven puntje een beetje nat en druk vast op de loempia.
  5. Maak zo nog 15 miniloempia's.
  6. Verwarm de frituurpan op 170 graden Celsius. Frituur de miniloempia's 5 tot 7 minuten.
  7. Serveer met loempiasaus.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Kipburger
Witlofstamppot →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon