Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Kipburger

Kipburger
Kipburger
  • Bereidingstijd: 20 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Porties: 2
Print

Kipburger

By Vero januari 19, 2016

Zin in een heerlijke variant op het broodje hamburger? Dan is deze kipburger met gegrillde courgette een goed idee!  Dit gerecht stond als lactose- en glutenvrij recept in de Allerhande. Helaas waren daar nog sjalotjes aan toegevoegd. Deze zijn vervangen door ringetjes bosui (alleen het groene gedeelte), tevens is wat minder courgette gebruikt. Dit resulteerde in dit FODMaP-proof recept!

Ingrediënten

  • verse peterselie - 12,5 gram
  • bosui - 4 stengels
  • courgette - 1/3 stuk
  • kipfilet - 1 stuk
  • kerriepoeder - 2 theelepels
  • AH Liefde en Passie speltbroodje - 2 stuks
  • Oliehoorn mayonaise - 4 eetlepels
  • sambal oelek - 1 theelepel
  • zout - naar smaak

Bereiding

  1. Snijd of knip de verse peterselie fijn. Knip of snijd het groene gedeelte van de bosui in ringetjes. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 0.5 cm dik. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Doe de peterselie, de helft van de bosuitjes, de helft van de courgette, de kipblokjes en het kerriepoeder in een keukenmachine en maal tot een fijn gehakt, of pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Het kipgehakt kan heel plakkerig zijn. Maak daarom met natte handen 2 burgers van het kipgehakt.
  4. Bak de speltbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
  5. Verhit een hapjespan met 1 el olijfolie. Bak de burgers in 12 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege de burgers om. Voeg de laatste 2 minuten de overige bosuitjes toe.
  6. Meng ondertussen de mayonaise en de sambal.
  7. Besprenkel de rest van de courgette met de overige olijfolie en grill de courgetteplakjes ongeveer 4 minuten. Keer halverwege.
  8. Beleg de speltbroodjes met de helft van de saus, de courgette en kipburgers en serveer direct.
Allergenen

Allergenen

gluten (spelt)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Kipspiesjes voor op de barbecue fodmap
View Recipe

Kipspiesjes voor op de barbecue

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Eigengemaakte Chocolademelkblokjes
Miniloempia’s →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon