Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes
Mini saucijzenbroodjes
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Porties: 2
Print

Mini saucijzenbroodjes

By Vero april 6, 2018

Heb je ook zo'n zin in saucijzenbroodjes en geen zin in buikklachten? Maak ze dan eens zelf! Deze mini saucijzenbroodjes zijn makkelijk te maken en erg lekker! Je kan ze direct serveren, maar ook laten afkoelen en later op tafel zetten. Tevens zijn deze saucijzenbroodjes heel geschikt om van te voren klaar te maken voor feestjes. Je kan ze namelijk zowel ongebakken bewaren in een afgekoelde oven totdat je ze wilt opwarmen. Daarnaast kan je ze ook zo'n 10 minuten voorbakken en op het feestje zelf nog even 5 minuten opwarmen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • Consenza bladerdeeg glutenvrij - 3 bladen
  • rundergehakt - 150 gram
  • zout en peper - naar smaak
  • eieren - 2 stuks
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd ze daarna doormidden.
  3. Breng het gehakt op smaak met zout en peper, voeg één ei toe en kneed het gehakt goed door.
  4. Verdeel het gehakt in zes stukken en kneed ze tot een cylindervorm (de vorm van een rol) die even breed is als de smalle kant van de stroken bladerdeeg.
  5. Leg elk rolletje gehakt op het begin van een strook bladerdeeg.
  6. Rol de stroken bladerdeeg op en plak het einde goed vast aan het rolletje. Dit kan je eventueel doen met een drupje water op je vingers.
  7. Bedek de ovenbakplaat met bakpapier en verdeel hierop de mini saucijzenbroodjes.
  8. Kluts het overgebleven ei en bestrijk de mini saucijzenbroodjes met het eimengsel.
  9. Bak de mini saucijzenbroodjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  10. Serveer de mini saucijzenbroodjes direct.
Allergenen

Allergenen

ei, soja

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Tomatensoep met verse basilicum
Kip tandoori met rijst en pinda’s →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon