Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Kippensoep

Kippensoep
kippensoep
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 50 minutes
  • Porties: 2
Print Voedingswaarden (per portie)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 141 Kcal
  • Carbohydrate Content: 10,4 g
  • Fat Content: 3,2 g
  • Fiber Content: 4,9 g
  • Protein Content: 15,4 g
  • Saturated Fat Content: 0,6 g
  • Serving Size: 1 portie
  • Sodium Content: 1238,5 mg
  • Sugar Content: 4,7 g

kippensoep

By Vero november 12, 2016

Als je grieperig of verkouden bent, of gewoon omdat je er zin in hebt: kippensoep! Bij deze een heerlijk en makkelijk FODMaP-arm recept voor heldere kippensoep. Kippensoep blijkt echt een oppepper te zijn wanneer je ziek bent. Kip bevat cysteïne, een aminozuur die helpt bij het onderhoud van het immuunsysteem en het verwijderen van giftige stoffen uit je lichaam. Daarnaast is het aminozuur een antioxidant. Daarnaast hebben de kruiden en groenten hun goede eigenschappen en vitamines! Het is altijd mogelijk om te variëren met de groente die je voor de kippensoep gebruikt. Let wel op dat deze FODMaP-arm zijn!

Ingrediënten

  • water - 1 liter
  • kipfilet - 150 gram
  • winterpeen - 200 gram
  • prei, groene gedeelte - 100 gram
  • selderij - 20 gram
  • Knorr kippenbouillon - 1 blokje
  • gemberpoeder - 1 snufje
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd of knip de blaadjes selderij in reepjes. Snijd of knip het groene gedeelte van de prei in reepjes.
  2. Breng het water aan de kook in een soeppan en voeg het bouillonblokje toe.
  3. Voeg de kip en de gesneden groente toe en roer door. Laat de soep drie kwartier op zacht vuur koken.
  4. Neem de kip uit de soeppan en snijd deze in stukjes. Je kan ook met twee vorken het kippenvlees uit elkaar trekken.
  5. Voeg het kippenvlees weer toe aan de soep, samen met een snufje gemberpoeder.
  6. Breng de kippensoep op smaak met zout en peper.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Biefstukspies BBQ
View Recipe

Biefstukspies met groene kruiden

Geroosterde bospeen met parmezaan
View Recipe

Geroosterde bospeen met parmezaan

Post navigation

← Aardappelgratin met bieslook
Varkensfiletrolletjes →

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon