
- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 50 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 141 Kcal
- Carbohydrate Content: 10,4 g
- Fat Content: 3,2 g
- Fiber Content: 4,9 g
- Protein Content: 15,4 g
- Saturated Fat Content: 0,6 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 1238,5 mg
- Sugar Content: 4,7 g
kippensoep
Als je grieperig of verkouden bent, of gewoon omdat je er zin in hebt: kippensoep! Bij deze een heerlijk en makkelijk FODMaP-arm recept voor heldere kippensoep. Kippensoep blijkt echt een oppepper te zijn wanneer je ziek bent. Kip bevat cysteïne, een aminozuur die helpt bij het onderhoud van het immuunsysteem en het verwijderen van giftige stoffen uit je lichaam. Daarnaast is het aminozuur een antioxidant. Daarnaast hebben de kruiden en groenten hun goede eigenschappen en vitamines! Het is altijd mogelijk om te variëren met de groente die je voor de kippensoep gebruikt. Let wel op dat deze FODMaP-arm zijn!
Ingrediënten
- water - 1 liter
- kipfilet - 150 gram
- winterpeen - 200 gram
- prei, groene gedeelte - 100 gram
- selderij - 20 gram
- Knorr kippenbouillon - 1 blokje
- gemberpoeder - 1 snufje
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd of knip de blaadjes selderij in reepjes. Snijd of knip het groene gedeelte van de prei in reepjes.
- Breng het water aan de kook in een soeppan en voeg het bouillonblokje toe.
- Voeg de kip en de gesneden groente toe en roer door. Laat de soep drie kwartier op zacht vuur koken.
- Neem de kip uit de soeppan en snijd deze in stukjes. Je kan ook met twee vorken het kippenvlees uit elkaar trekken.
- Voeg het kippenvlees weer toe aan de soep, samen met een snufje gemberpoeder.
- Breng de kippensoep op smaak met zout en peper.