Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Gevulde eieren met bieslook

Gevulde eieren met bieslook
Gevulde eieren met bieslook
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Porties: 4
Print

Gevulde eieren met bieslook

By Vero augustus 16, 2018

Dit is een feestelijk uitziend en klassiek hapje, ideaal voor verjaardagen en feestjes! Gevulde eieren zijn makkelijk FODMaP-arm te maken. Daarnaast is dit een hapje waarmee je veel kunt variëren! Handig is dat je dit recept van te voren kan klaarmaken: de gevulde eieren kunnen bewaard worden in de koelkast.

Ingrediënten

  • eieren - 4 stuks
  • Zaanse mayonaise - 1,5 eetlepel
  • Arla halfvolle yoghurt lactosevrij - 1 eetlepel
  • Franse mosterd - 1 theelepel
  • paprikapoeder - 1 mespuntje
  • kerriepoeder - 1 mespuntje
  • verse bieslook - 3 gram
  • zout en peper - naar smaak
  • spuitzak voor slagroom - 1

Bereiding

  1. Kook de eieren hardgekookt in ongeveer 8 minuten.
  2. Spoel de eieren af onder koud stromend water.
  3. Pel de eieren en snijd ze over het lange gedeelte doormidden.
  4. Haal voorzichtig het eigeel uit de halve eieren.
  5. Meng het eigeel met de mayonaise, yoghurt en de mosterd. Voeg tevens het paprikapoeder en het kerriepoeder toe. Meng goed door.
  6. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper.
  7. Vul de spuitzak met het eimengsel.
  8. Verdeel het eimengsel in mooie toefjes over de gekookte eiwitten.
  9. Spoel de bieslook af en knip of snijd deze in kleine stukjes.
  10. Bestrooi de gevulde eieren met de bieslook.
Allergenen

Allergenen

ei, Lactose, mosterd

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Tartaartjes voor op de barbecue
Griekse stoof in de römertopf →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon