Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Speculaasmuffins

Speculaasmuffins
Speculaasmuffins
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 25 minutes
  • Porties: 3, 4, 5, 6
Print

Speculaasmuffins

By Vero november 20, 2018

Het heerlijke avondje komt er weer aan en de schappen in de winkels liggen vol met heerlijke speculaasproducten. De smaak van speculaas hoef je dit jaar niet te missen! Verras jezelf eens met deze heerlijke speculaasmuffins! Met dit recept maak je zes speculaasmuffins. Mocht je na het genieten nog een paar over hebben, kan je ze eventueel nog delen met anderen. Daarnaast kan je ze goed invriezen, zodat je nog een paar andere verwenmomenten hebt!

Ingrediënten

  • roomboter - 25 gram + extra
  • eieren - 3 stuks
  • lactosevrije magere kwark - 100 gram
  • Abdij speltbloem - 125 gram
  • Dr. Oetker vanillearoma - 2 dopjes
  • bakpoeder - 2 theelepels
  • Verstegen Kruidenmix Koek en Speculaas - 2 eetlepels
  • fijne kristalsuiker - 25 gram
  • muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  3. Breek de eieren boven een grote kom.
  4. Zeef de speltbloem boven de kom.
  5. Voeg de 25 gram roomboter toe aan de kom.
  6. Voeg dan de lactosevrije magere kwark, het vanillearoma, het bakpoeder, de koek- en speculaaskruiden en de suiker toe aan de kom. Klop met een garde de inhoud van de kom tot een egale massa.
  7. Vet de muffinvorm in met de overgebleven roomboter.
  8. Verdeel het speculaasmengsel over de muffinvorm.
  9. Plaats de muffinvorm in het midden van de oven. Bak de speculaasmuffins in 25 minuten gaar.
  10. Haal de muffinvorm uit de oven en laat afkoelen.
  11. Haal de speculaasmuffins uit de muffinvorm en serveer ze.
Allergenen

Allergenen

ei, gluten (spelt), lactose (roomboter)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Pasta met rode saus en basilicum
Koolraapgoulash met spekjes →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon