Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Sinaasappelflappen

Sinaasappelflappen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Serving: 2, 3, 4
Print

Sinaasappelflappen

By Vero juli 30, 2015

Heerlijk hè, appelflappen. Helaas zijn ze bij het fodmapdieet niet toegestaan. Daarom heb ik deze lekkere frisse variant met Pomeransmarmelade van Bangs gemaakt (verkrijgbaar bij Het Hanze Huis). Geniet met deze flappen samen met visite of maak ze lekker voor jezelf!

Let op: Het Hanze Huis verkoopt deze marmelade helaas niet meer. In plaats daarvan is Engelse sinaasappelmarmelade een goede vervanger. Kijk nog wel even de ingrediëntenlijst na, zodat er geen FODMaPs in zitten.

Ingredients

  • glutenvrij bladerdeeg - 4 vellen
  • Bangs Pomeransmarmelade - 1/2 pot
  • ei - 1 stuk
  • suiker - 4 tl
  • bakpapier

Instructions

1. Ontdooi de vellen bladerdeeg.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Trek denkbeeldig een diagonale lijn over elk van de vier ontdooide vellen bladerdeeg. Schep op de ene helft van elk vel bladerdeeg 1 à 2 eetlepels Pomeransmarmelade. Laat hierbij de randen vrij.

4. Vouw elk vel bladerdeeg over de diagonaal dubbel. Druk de randen goed aan. Let wel op dat er geen marmelade tussen de randen komt, anders plakken ze niet. Druk zachtjes met het uiteinde van een vork de randen aan. Hierdoor krijg je gelijk een streepjespatroon!

5. Leg de sinaasappelflappen op een stuk bakpapier.

6. Klop het ei los in een kommetje en smeer de bovenkant van de sinaasappelflappen lichtjes in met het eimengsel.

7. Strooi een theelepel suiker over elke sinaasappelflap.

8. Plaats het bakpapier met de flappen in de oven. Bak in 20 à 25 minuten gaar. De sinaasappelflappen kunnen zowel warm als koud geserveerd worden. Een paar voor morgen bewaren? Laat de sinaasappelflappen afkoelen tot kamertemperatuur, verpak in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.

 

Allergens

Allergens

ei

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Frisse rucolasalade met rode druiven
View Recipe

Frisse rucolasalade met rode druiven

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Post navigation

← Ananaschutney
Lekkere simpele nasi →

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon