Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
    • Gebak
    • Koek
  • Ontbijt
    • Brood

Sinaasappelbavarois

  • You are here
  • Home
  • Diner Nagerecht
  • Sinaasappelbavarois
Sinaasappelbavarois
  • Bereidingstijd: 60 minutes
  • Porties: 6
Print

Sinaasappelbavarois

By Vero januari 5, 2016

Een heerlijke en luchtige bavarois, fris door de sinaasappelsmaak. Lekker als dessert!

Let op: de bavarois heeft 4 uur nodig om op te stijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • persinaasappelen - 8 stuks
  • gelatine - 4 blaadjes
  • suiker - 50 gram
  • Minus L slagroom lactosevrij - 125 ml
  • eiwitten - 3 stuks
  • verse munt - 1 takje
  • poedersuiker - 1 el + extra
  • zout - 1 mespunt

Bereiding

  1. Pers ongeveer 6 sinaasappelen uit totdat er 350 ml sap is.
  2. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.
  3. Breng in een steelpan het sinaasappelsap en de suiker tegen de kook. Draai het vuur laag en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur.
  4. Los al roerend de goed uitgeknepen blaadjes gelatine één voor één in het warme sap op.
  5. Zet de pan in een bak met koud water of ijsblokjes en laat het sinaasappelsap in 35 tot 40 minuten lobbig worden. Roer ondertussen af en toe.
  6. Als het sap bijna lobbig is, klop dan de slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom door het lobbige sinaasappelsap.
  7. Klop in een vetvrije kom met een schone garde of met schone mixerhaken de eiwitten met het zout tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf. Spatel het eiwit in twee delen door het sinaasappel-slagroommengsel.
  8. Spoel de puddingvorm of schaal om met koud water. Droog de vorm of schaal niet af, zodat de bavarois straks makkelijker loslaat.
  9. Schenk het bavaroismengsel in de vorm of schaal. Dek af en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  10. Schil de overige 2 sinaasappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  11. Houd de puddingvorm 4 à 5 seconden in heet water. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen om. Schud zachtjes en verwijder de vorm.
  12. Garneer de sinaasappelbavarois met plakjes sinaasappel en met blaadjes verse munt. Strooi nog een beetje extra poedersuiker over de bavarois. Dien daarna gelijk op.
Allergenen

Allergenen

ei, Lactose

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Fris en romig aardbeienijs
View Recipe

Fris en romig aardbeienijs

Sorbetijs van banaan en aardbei
View Recipe

Sorbetijs van banaan en aardbei

Kwark met rood fruit en banaan
View Recipe

Vrolijke kwark met rood fruit en banaan

Post navigation

← Pompoensinaasappelcake
Hemelse chocolademousse →

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Fris en romig aardbeienijs
  • Frisse rucolasalade met rode druiven
  • Kipspiesjes voor op de barbecue
© 2015 - 2019 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon