Fodmap Recept

  • Diner
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Bijgerecht
    • Nagerecht
  • Lunch
    • Soep
  • Dressing & (Dip)Saus
    • Dips
    • Saus
    • Dressing
  • Tussendoortje
  • Brood en Gebak
    • Brood
    • Gebak
    • Koek

Pasta met rode saus en basilicum

  • You are here
  • Home
  • Diner
  • Pasta met rode saus en basilicum
Pasta met rode saus en basilicum
Pasta met rode saus en basilicum
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Porties: 2
Print

Pasta met rode saus en basilicum

By Vero november 15, 2018

Dit recept is een aantal jaar geleden op vakantie ontstaan, doordat ik toen nergens een potje Italiaanse kruiden kon vinden om de pastasaus op smaak te brengen. Wel kwam ik overal verse basilicum tegen, waardoor ik op het idee kwam van deze pasta met rode saus en basilicum. Basilicum ruikt natuurlijk verrukkelijk, maar blijkt ook nog eens goed tegen verkoudheid te zijn (als je er thee van zet). Dat is nu het herfst is en de griepprikken weer gehaald moeten worden wel fijn om te weten toch? Daarnaast bevat basilicum onder andere naar verhouding veel ijzer, wat handig is voor mensen met bloedarmoede. 

Tip: strooi vlak voor het serveren nog een beetje Parmezaanse kaassnippers of geraspte kaas over de pasta met basilicum.

Ingrediënten

  • glutenvrije pasta - 150 gram
  • rundergehakt - 150 gram
  • tomatenblokjes - 1 blik
  • tomatenpuree - 1 blikje
  • Maggi bouillonblokje - 1 stuk
  • verse basilicum - 15 gram
  • olijfolie - 1 eetlepel
  • zout en peper - naar smaak

Bereiding

  1. Kook de glutenvrije pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een pan de olijfolie, rul het gehakt en bak het gehakt gaar.
  3. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt. Bak de tomatenpuree al roerend vijf minuten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe aan het gehakt. Roer door en laat ongeveer vijf minuten zachtjes pruttelen.
  5. Breng de gehaktsaus op smaak met zout en peper.
  6. Was de verse basilicum en scheur eventueel de blaadjes in stukjes.
  7. Voeg op het laatst de basilicum toe en roer goed door.
  8. Giet de pasta af en verdeel deze over de borden.
  9. Verdeel de pastasaus met basilicum over de borden en serveer direct.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

You may also like

Stoofvlees met wintergroenten
View Recipe

Stoofvlees met wintergroenten

Gado gado met zelfgemaakte pindasaus
View Recipe

Gado gado met zelfgemaakte pindasaus

Broccoliquiche met kip fodmap
View Recipe

Broccoliquiche met kip

Post navigation

← Zelfgemaakte tortilla’s met kip
Speculaasmuffins →

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Fodmaprecept Vero

Mijn naam is Veronique en ik ben verzot op lekker eten! Natuurlijk wel graag zonder vervelende klachten achteraf.
Wanneer je te horen krijgt dat je het FODMaP-dieet moet volgen, kan dat best schrikken zijn. Veel producten mogen niet, boodschappen doen en bij anderen eten kan een verschrikking zijn. Vandaar deze site met recepten voor mensen die het FODMaP-dieet volgen of die bezoekers krijgen die het FODMaP-dieet volgen. Omdat iedereen lekker eten en een rustige buik verdient!

View all posts

Social

Facebook
Instagram

Laatste recepten

  • Mini kaascrackers in drie smaken
  • Zelfgemaakt vanille-extract
  • Eihapje met runderrookvlees
© 2015 - 2017 Fodmaprecept.nl | disclaimer | colofon