Ingredient: zout en peper

Pasta met rode saus en basilicum

Dit recept is een aantal jaar geleden op vakantie ontstaan, doordat ik toen nergens een potje Italiaanse kruiden kon vinden om de pastasaus op smaak...

Rucolastamppot met tomaat en Parmezaanse kaas

Het is weer tijd voor gezellig bij de verwarming of open haard een goed boek lezen of een spelletje spelen: de winter komt eraan! Daarbij...

Romige pasta met veldsla

Wil je ook wel eens variëren met pasta? Deze vegetarische romige pasta met veldsla kan het hele jaar door. De veldsla en de tomaatjes geven...

Snelle komkommersalade

Wil je een lekker en fris bijgerechtje? Of liever als tussendoortje? Maak dan eens deze snelle komkommersalade! Deze is tevens lekker bij een barbecue of...

Griekse stoof in de römertopf

De herfst  is weer begonnen; de paraplu en winterjas zijn vandaag fijne compagnons! Voor vandaag heb ik een heerlijk verwarmend recept, namelijk Griekse stoof uit...

Gevulde eieren met bieslook

Dit is een feestelijk uitziend en klassiek hapje, ideaal voor verjaardagen en feestjes! Gevulde eieren zijn makkelijk FODMaP-arm te maken. Daarnaast is dit een hapje...

Tartaartjes voor op de barbecue

Hamburgers worden veel gegeten bij het barbecueën. Alleen ben ik nog geen hamburgers tegen gekomen die volledig FODMaP-arm zijn! Om wel mee te kunnen doen,...

Kip tandoori met rijst en pinda’s

Omdat we minimaal twee keer per week een kipgerecht met rijst eten, is variëren bijna een noodzaak. Toen ik weer eens op zoek was naar...

Mini saucijzenbroodjes

Heb je ook zo'n zin in saucijzenbroodjes en geen zin in buikklachten? Maak ze dan eens zelf! Deze mini saucijzenbroodjes zijn makkelijk te maken en...

Tomatensoep met verse basilicum

Zin in een lekkere vegetarische en lekkere, gezonde tomatensoep? Maak dan eens deze tomatensoep met verse basilicum! De verse basilicum en het kleine scheutje room...